Οι αγανακτισμένοι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου

μαθητές

 

Βαριά η καλογερική, δύσκολη όμως και η ζωή των μαθητών στις μέρες μας… Και τούτο, γιατί οι μαθητές είναι φορτωμένοι με πολλές υποχρεώσεις : σχολείο, φροντιστήριο ξένων γλωσσών, ιδιαίτερα μαθήματα, φροντιστήρια, αμάν πια!

Κατανόηση  δεν υπάρχει από κανέναν… Και αυτοί οι γονείς τίποτε δεν καταλαβαίνουν πια; Μόνο να πιέζουν ξέρουν; Και οι καθηγητές; Ώρα να τα πούμε όλα : τρεις και λίγο διαγωνίσματα και τεστ! Και εκείνο – το καταραμένο από όλους του μαθητές-  βιβλιαράκι… το βαθμολόγιο εννοούμε! Το καλό με αυτό είναι ότι κυκλοφορεί σε πολλά χρώματα, μαύρο, βυσσινί, πράσινο, μπλέ (έτσι για ποικιλία), και όχι μόνο σε μαύρο θυμίζοντας μας την black list…Τέλος πάντων…

Για να εξηγήσουμε την αγανάκτησή μας, θα περιγράψουμε μια συνηθισμένη μέρα ενός μαθητή. Πρωινό ξύπνημα στις 06:00΄π.μ. για καμιά επανάληψη στην Ιστορία! Αμέσως μετά σχολείο για επτά ώρες με πλούσιο πρόγραμμα: Μαθηματικά, Αρχαία, Αγγλικά… Στη συνέχεια, τρέχοντας επιστρέφουμε στο σπίτι (επικίνδυνη, βέβαια, η τρεχάλα μας, γιατί μπορεί να σκοντάψουμε και να πέσουμε κάπου και ποιος ακούει τη μαμά για τον λεκέ ή την τρύπα στο παντελόνι…) Ακολουθεί διάβασμα για το φροντιστήριο χωρίς να ανταλλάσσουμε ούτε  μια λέξη με τον αδερφό ή την αδερφή μας για τα νέα και τα κουτσομπολιά της μέρας! Η συνέχεια του προγράμματος προβλέπει φροντιστήριο, αγγλικά, ιδιαίτερα, γήπεδο ή γυμναστήριο, διάβασμα για το σχολείο και έχει ήδη νυχτώσει για τα καλά… και τι να πρωτοδιαβάσει κανείς…

Και οι καθηγητές βάζουν και βάζουν μαθήματα, ασκήσεις. Μας έβαλε τις προάλλες και η άλλη… η φιλόλογός μας (ονόματα δε λέμε, είμαστε κυρίες…) επανάληψη στα συνηρημένα ρήματα, σίγουρο τεστάκι δηλαδή, αφήστε τα να πάνε! Αμ… το άλλο; Μας έβαλε κι ο άλλος… ο καθηγητής μας  να μάθουμε στη Χημεία τον Περιοδικό Πίνακα, κι ενώ τον διαβάζαμε, ήρθε  στο μυαλό μας το αγαπημένο μας περιοδικό· βλέπετε μέσα στην αγανάκτησή μας κάμουμε και συνειρμούς κι αφήνουμε τον Περιοδικό Πίνακα και πιάνουμε το Περιοδικό. Και τα βάσανα δεν τελειώνουν τις καθημερινές, διότι ρεπό δεν έχουμε, να το τονίσουμε αυτό! Επισήμως, βέβαια, έχουμε το Σαββατοκύριακο για ρεπό, αλλά και αυτό το τρώμε στην Ιστορία… Εμ… έτσι είναι, όταν η καθηγήτρια μάς  βάζει είκοσι μαθήματα και  Δευτεριάτικα πέφτει το διαγώνισμα τριμήνου. Πού χρόνος λοιπόν για κάτι άλλο εκτός από διάβασμα; Κι αν πούμε να κάνουμε κανένα διάλειμμα μετά από πολύωρο διάβασμα και ανοίξουμε το κινητό και μπει η μαμά μας μέσα στο δωμάτιο, αφήστε τα… Φωνές, ένταση, κακό… Πού να βρει κανείς το δίκιο του, καθώς η μαμά δεν ακούει τίποτα! Ποιος φταίει πάντα; Φυσικά εμείς οι έρμοι μαθητές!

μαθητές 2

Ζητάμε έλεος! Ελεύθερος χρόνος μηδέν! Πότε θα βλέπουμε κι εμείς τις ειδοποιήσεις μας στο facebook; Είμαστε κι εμείς έφηβοι, επιτέλους έχουμε τις ανάγκες μας… Παρακαλούμε για καμιά αργία ή κανέναν περίπατο, εκλιπαρούμε να γλιτώσουνε κανένα τεστ. Έλεος κι αρχίζουν τα δύσκολα με τα διαγωνίσματα του δευτέρου τριμήνου! Έλεος!

Ζαφειράκη Αφροδίτη, Κώστογλου Ανθή, μαθήτριες της Γ΄ και Β΄ Γυμνασίου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης