Βράβευση σχολείων και αριστούχων μαθητών «την ημέρα της γιορτής των γραμμάτων»

Β

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου τίμησε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών και προχώρησε σε βράβευση σχολείων και μαθητών του, που διακρίθηκαν  κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, στο πλαίσιο εκδήλωσης η οποία  πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.

Την αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε η χορωδία του ναού των Τριών Ιεραρχών Ευόσμου που έψαλλε το τροπάριο των Αγίων και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου  κ. Σούλας Πέτρος ο οποίος  τόνισε ότι μία από τις προτεραιότητες του Δήμου είναι η παιδεία και η νέα γενιά του τόπου.

Ο  Αντιδήμαρχος  Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Αθλητισμού & Πολιτισμού κ. Ιωάννης Καμαρινός επεσήμανε την επικαιρότητα των μηνυμάτων των τριών Πατέρων των Γραμμάτων, ενώ την εκδήλωση ευλόγησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος αναφέρθηκε στο λαμπρό για τους νέους  παράδειγμα των Τριών Ιεραρχών.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η βράβευση σχολείων του Δήμου που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς· συγκεκριμένα, βραβεύτηκε το 5ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ευόσμου που διακρίθηκε σε  Πανελλήνιο Σχολικό διαγωνισμό Μικρού Μήκους 2014 ταινίας που δημιούργησαν οι μαθητές του με τίτλο «Χρωματόκοσμος.» Ακολούθησε η βράβευση  του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού  Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού για τις μεγάλες διακρίσεις του, και συγκεκριμένα για το πρώτο βραβείο  στον 2ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό με θέμα «Λέμε ΟΧΙ στον Σχολικό Εκφοβισμό» με το βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης με τίτλο «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ». Επίσης, η θεατρική ομάδα του ίδιου σχολείου  βραβεύτηκε για την κατάκτηση δύο σημαντικών βραβείων στους 14ους Θεατρικούς Μαθητικούς Αγώνες 2014, και συγκεκριμένα για το βραβείο θεατρικής αναζήτησης και το βραβείο εκπαιδευτικής προσέγγισης. Τέλος, έγινε η βράβευση των μαθητών της Χορωδίας  του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου για την κατάκτηση της 2ης θέσης  στον 9ο  Διεθνή Διαγωνισμό για Νέους Μουσικούς στην  Ιταλία. Η χορωδία του 1ου Γυμνασίου τραγούδησε στην εκδήλωση τα τραγούδια με τα οποία συμμετείχε στον Διαγωνισμό στην Ιταλία.

H Χορωδία του 1ου Γυμνασίου

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή Επαίνων  στους αριστούχους – πρωτεύσαντες  μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων,  Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Σάβιακλη Φωτεινή, Τσότσου Τάνια, Βίκυ Τογιουντζή, μαθήτριες της Γ΄τάξης 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης