ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

 

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

   Με ξεχωριστή λαμπρότητα γιορτάστηκε για μία ακόμη χρονιά  η Πανήγυρις του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο. Το εορταστικό πρόγραμμα περιλάμβανε – εκτός από τις ακολουθίες του Ναού  – και εκδηλώσεις με χορευτικά σχήματα.

Την Κυριακή 23/03/2014 παρουσιάστηκε μία πολύ όμορφη εκδήλωση του Λαογραφικού Τμήματος της  Κατακόμβης στα πλαίσια της οποίας χόρεψαν  τμήματα χορού της Κατακόμβης, στα οποία συμμετείχαν και μαθητές του σχολείου μας.

Τη Δευτέρα 24/03/2014 έγινε  περιφορά της Εικόνας της Παναγίας σε κεντρικούς δρόμους του Ευόσμου. Την εικόνα συνόδευσαν  πολλοί πιστοί  και μαθητές του σχολείου μας ντυμένοι με παραδοσιακές στολές. Μετά την περιφορά τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος και  ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ Βαρνάβας, ενώ έλαβαν μέρος και πολλοί ιερείς. Ο ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών.

Ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, ιερουργούντων των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Σεβαστείας κ. Δημητρίου και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ Βαρνάβα.

Η αυλαία των εκδηλώσεων έπεσε με τη δεύτερη γιορτή του Λαογραφικού Τμήματος της Κατακόμβης ανήμερα της γιορτής, ενώ παράλληλα στον χώρο της Κατακόμβης όλες τις ημέρες του πανηγυριού  λειτουργούσε λαχειοφόρος αγορά.

Εκτός από τις ακολουθίες του Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα πλαίσια του εορτασμού του Ευαγγελισμού, συγκεντρώθηκαν και πολλοί μικροπωλητές με τους πάγκους τους στην πλατεία Ευόσμου∙ παιχνίδια, κοσμήματα, ρούχα, αξεσουάρ, λουκουμάδες και μαλλί της γριάς  δημιούργησαν στην ατμόσφαιρα άρωμα πανηγυριού…

 

Σάβιακλη Φωτεινή και Νικολαΐδου Λαμπρινή 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης