ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

images

Η λέξη περίπατος για τα παιδιά του 13ου Γυμνάσιου είναι συνώνυμη με τις λέξεις ευχαρίστηση, διασκέδαση και αναψυχή. Το σχολείο μας πηγαίνει κάθε μήνα μία  φορά όποτε ο καιρός το επιτρέπει, συγκεκριμένα στις αρχές του μήνα.

Έτσι αρχές Οκτωβρίου όλοι χαρούμενοι και με ανεβασμένο ηθικό βρισκόμασταν στην αυλή του σχολείου αναμένοντας την ευχάριστη και απροειδοποίητη απόφαση για την εκδρομή.

  Έγινε η προσευχή και ανεβήκαμε όλοι στην τάξη με αγωνία. Ναιιιι ζήτω ο κύβος ερρίφθη. Πήραμε παρουσίες και αφού τελειώσαμε, κατεβήκαμε στην αυλή και ξεκινήσαμε.

Κάθε φορά πηγαίνουμε στον χώρο του πανεπιστημίου και συγκεκριμένα  στην κεντρική αυλή του Χημείου: ένα τεράστιο μέρος όπου μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει. Εκεί συναντήσαμε ακόμα ένα σχολείο και κάναμε ακόμα πιο πολλούς φίλους. Τα περισσότερα παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο, άλλα παιδιά έπαιζαν μήλα και βόλεϊ, ενώ αλλά παιδιά απλά κάθονταν και έτρωγαν. Όμως μόλις ήρθε η διευθύντρια και μας είπε ότι έπρεπε να φύγουμε, όλοι στεναχωρηθήκαμε. Κουρασμένοι και μισοστεναχωρημένοι φτάσαμε στο σχολείο, μαζέψαμε τα πράγματά μας και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Αναμένουμε την επόμενη εκδρομή!