Η γιορτή της 7ης Μαρτίου 1948 από το Β1

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, το  Β΄1 τμήμα του σχολείου μας, ξεκίνησε από τα μέσα Φεβρουαρίου, να προετοιμάζεται για τις σχολικές εορταστικές  εκδηλώσεις της  7ης  Μαρτίου 1948.

Αν και οι συνθήκες ,λόγω της πανδημίας κατά του covid-19, δε μας επέτρεψαν να κάνουμε μια ανοιχτή εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, όπου θα την παρακολουθούσαν  όλοι οι γονείς και συγγενείς των μαθητών –τριών  ,εντούτοις εκείνα  απόλαυσαν όλες τις προετοιμασίες, τις πρόβες και τις δραστηριότητες που ενεπλάκησαν. Απέκτησαν εμπειρίες με  την ενεργό τους δράση και βιωματικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, όλα τα παιδιά, έμαθαν και απήγγειλαν την ημέρα της γιορτής μας, ποιήματα για τους ένδοξους αγώνες των Δωδεκανησίων  ηρώων αλλά και ολόκληρου του λαού των  νησιών μας. Αφηγήθηκαν ιστορίες και γεγονότα με τους Ιταλούς κατακτητές ,  που  τους διηγήθηκαν οι παππούδες τους και οι γιαγιάδες τους, σχετικά με τη υποχρεωτική  φοίτησή τους σε ιταλικά σχολεία και με επίσημη  γλώσσα την ιταλική .

Screenshot_4

Έφτιαξαν με την υπόδειξη και τη  βοήθεια των δασκάλων τους ,Βάσω Χρονοπούλου και Μαριάνθη Ρουμπάκη, το  δάφνινο στεφάνι του σχολείου, με κλαδιά από δάφνες που συνέλεξε η ίδια η δασκάλα τους, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες Δωδεκανήσιους ήρωες, κατά την κατάθεσή του στη σημαία, την ημέρα της γιορτής μας! Η συγκεκριμένη δραστηριότητα, ήταν πρωτόγνωρη για τα παιδιά, μιας  και δεν είχαν κάνει ποτέ κάτι παρόμοιο και γέμισαν μεγάλη χαρά τα προσωπάκια τους.

Έμαθαν,  κάνοντας πολλές πρόβες,  με τη βοήθεια της δασκάλας τους , Ολυμπίας Βιέννα, να χορεύουν τον συρτό χορό  της  Δωδεκανήσου. Την ημέρα της γιορτής, τα κορίτσια του τμήματος  ντυμένα με παραδοσιακές στολές της Δωδεκανήσου που έφεραν πάνω τους κορδέλες  με τα ονόματα των νησιών μας , χόρεψαν στην   αυλή του σχολείου μας, δίπλα στην σημαία μας.

Screenshot_1

Screenshot_2

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός :Βασιλική Χρονοπούλου

Συμμετείχαν: Μαριάνθη Ρουμπάκη, Ολυμπία Βιέννα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης