Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) Β1

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People- IBBY) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

Screenshot_3

Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Screenshot_5

Αφίσα 2022

Στο πλαίσιο τού εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το τμήμα Β1 συμμετείχε σε διάφορα δρώμενα με σκοπό, να εξοικειωθούν τα παιδιά με το βιβλίο, την ανάγνωση και να εδραιώσουν σταδιακά μια φιλική σχέση με το λογοτεχνικό βιβλίο, να εκλεπτυνθεί ο συναισθηματικός τους κόσμος και να αναπτυχθεί η κριτική και δημιουργική τους ικανότητα.

Με τους μαθητές του Β1 γνωρίσαμε τα μέρη ενός βιβλίου, τα είδη και τις μορφές του. Μάθαμε τα απαραίτητα συστατικά για τη δημιουργία ενός βιβλίου (Συγγραφέας, Εικονογράφος, Εκδοτικός Οίκος) και στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας όπου παίξαμε το παιχνίδι «Το βιβλίο αλλάζει χέρια».

Screenshot_6

Τα παιδιά έφεραν στο Σχολείο το αγαπημένο τους βιβλίο, διάβασαν το κομμάτι που ξεχώρισαν, έφτιαξαν την ταυτότητα του βιβλίου και δραματοποίησαν σκηνές που τους εντυπωσίασαν περισσότερο, υποδύθηκαν τον βασικό ήρωα ή άλλους ήρωες-πρωταγωνιστές των βιβλίων.

Screenshot_15

Στα πλαίσια της Φιλαναγνωσίας δημιουργήσαμε τον κύκλο ανάγνωσης και διαβάσαμε βιβλίο «Το μαγικό μολύβι της Μαλάλα», βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης.

Screenshot_7

Μάθαμε για τα δικαιώματά μας ως αναγνώστες, ακολούθησαν τα βραβεία Φιλαναγνωσίας για όλα τα παιδιά και συνεχίσαμε τις δράσεις μας ως Συγγραφείς και Εικονογράφοι δημιουργώντας τώρα τα δικά μας παραμύθια.

Screenshot_8

Screenshot_9

Οι Συγγραφείς του Β1

Ιάσων Κανελλόπουλος

Ιάσων Κανελλόπουλος

Screenshot_11

Δέσποινα Μουτάφη

Δέσποινα Μουτάφη

Screenshot_13 Screenshot_14

Εκπαιδευτικός Τμήματος: Χρονοπούλου Βασιλική

Επιμέλεια Δράσης: Ρουμπάκη Μαριάνθη

Συμμετείχαν οι μαθητές του Β1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης