ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ

images (1)

Ημερίδα με θέμα την αντισύλληψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας και με ομιλητή τον χειρουργό - μαιευτήρα γυναικολόγο κ Συριόπουλο Κωνσταντίνο. Την ημερίδα  παρακολούθησαν οι άρρενες μαθητές της Β τάξης του σχολείου και οι μαθήτριες και των τριών τάξεων.

images (3)

Ο κύριος Συριόπουλος ξεκίνησε την παρουσίασή του με μια ιστορική αναδρομή στο θέμα της αντισύλληψης και τις αντισυλληπτικές μεθόδους που ακολουθούσαν σε παλαιότερες εποχές και τα μέσα που διέθεταν. Στη συνέχεια , αναφέρθηκε εκτενώς σε όλες τις δυνατές επιλογές αντισύλληψης που εφαρμόζονται σήμερα – τις φυσικές μεθόδους, τις μεθόδους φραγμού, τα μηχανικά μέσα και τις χειρουργικές τεχνικές – παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες κάθε μεθόδου.

images (2)

Φυσικά, ο κ Συριόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ευαίσθητο θέμα των αμβλώσεων, που δυστυχώς τα ποσοστά τους είναι ιδιαίτερα αυξημένα στις νεαρές ηλικίες.

images (23)

Εκτός από την αντισύλληψη, έγινε λόγος και για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, για τα οποία οι νέες γενιές δεν είναι επαρκώς ενημερωμένες και αγνοούν τον κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσουν στην υγεία τους, άμεσα και μακροπρόθεσμα. Ιδιαίτερα επέστησε την προσοχή στις μαθήτριες για την προστασία της υγείας τους από τον κίνδυνο των κονδυλωμάτων παρουσιάζοντας τα συμπτώματα που εκδηλώνουν καθώς και τον τρόπο της  σωστής και αποτελεσματικής θεραπείας τους.

ΣΜΝ Φυσικά, προέτρεψε τις κοπέλες από την έναρξη της ερωτικής τους ζωής να μην παραλείπουν τον ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο και το τεστ ΠΑΠ.

Στο τέλος της παρουσίασης ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με απορίες και ερωτήματα των μαθητών στα  οποία πρόθυμα απάντησε ο κ. Συριόπουλος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

IMG_6721

IMG_6720

IMG_6716

IMG_6733

Σχολιάστε

Top