ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΕΨΑΝ ΠΑΡΑ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΒΙΟ ΤΟΥΣ

kokkino-xali-750x400

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΠΡΑ ΓΟΥΙΝΦΡΕΙ

Η Όπρα Γκέιλ Γουίνφρεϊ γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1954 σε μια φτωχογειτονιά της πολιτείας Μισισίπι της Αμερικής. Η έφηβη και ανύπαντρη μητέρα της,δύσκολα τα έβγαζε πέρα. Γύριζε από μέρος σε μέρος, προκειμένου να βρει δουλειά και να συντηρήσει την κόρη της. Η Όπρα πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη φάρμα της γιαγιάς της. Το επίπεδο ζωής ήταν άθλιο.Τρία χρόνια μετά, η μητέρα της βρήκε δουλειά ως υπηρέτρια. Η Βερνίτα έλειπε αρκετές ώρες στη δουλειά και την άφηνε μόνη της στο σπίτι. Άντρες από το περιβάλλον της Βερνίτα εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ήταν απροστάτευτη και την εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά. Μέχρι την ηλικία των δεκατριών, η Όπρα ζούσε υπό ψυχολογική πίεση. Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και τον επόμενο χρόνο αποφάσισε να φύγει από το σπίτι της μητέρας της. Η Όπρα όταν κέρδισε τον διαγωνισμό ομορφιάς, άρχισε να ζει μόνη της και έκανε παρέα με μεγαλύτερα αγόρια και ζούσε χωρίς φρένο. Ένας από αυτούς άφησε έγκυο την Όπρα Γουίνφρεϊ σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών. Η γέννα της όμως ήταν πρόωρη και το μωρό δεν έζησε.

                                                                                                 

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ

Ο πατέρας που είχε εγκαταλείψει την Όπρα έγινε η αιτία της επιτυχίας της .Μετά τον θάνατο του νεογέννητου αγοριού της, η έφηβη Όπρα αποφάσισε να αλλάξει τρόπο ζωής. Πήγε να εγκατασταθεί στο σπίτι του πατέρα της. Έβαλε όρια στις εξόδους της και της επέβαλε να διαβάζει ένα βιβλίο τη βδομάδα, σύμφωνα με το οποίο θα της ανέθετε μια εργασία.Χάρη στην καθοδήγηση του πατέρα της, η Όπρα μπήκε στον δρόμο που θα την οδηγούσε στην επιτυχία. Σε ηλικία 17 χρόνων κέρδισε έναν διαγωνισμό ομορφιάς της περιοχής της. Τότε της προτάθηκε να εργαστεί ως ραδιοφωνική παραγωγός στο σταθμό «WVOL» του Τενεσί. Παράλληλα, κέρδισε υποτροφία για σπουδές επικοινωνίας στο Tennessee State University. Η καριέρα της είχε ήδη ξεκινήσει και έτσι εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο για να ασχοληθεί με την τηλεόραση. Πήρε μέρος σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, μέχρι να αποκτήσει το δικό της talk show το 1986. Έκτοτε έγραψε ιστορία στο χώρο της τηλεόρασης, απέκτησε πολλά χρήματα και τεράστια επιρροή. 

                                                                                                   

 

ΣΚΑΡΛΕΤ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ : Η Σκάρλετ Γιόχανσον έχει αποκαλύψει πως οι γονείς της κατέφευγαν σε κοινωνικά γεύματα και ελεημοσύνες για να ταΐσουν εκείνη και τα αδέρφια της. Γι’ αυτό η  διάσημη σταρ είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη απέναντι στο θέμα και συμμετέχει σε εκστρατείες για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας στην Αμερική. «Η παιδική πείνα στην Αμερική είναι ένα πραγματικό πρόβλημα,  το οποίο παραβλέπουμε συνέχεια. Αν όμως γίνουμε ένα, μπορούμε να το διορθώσουμε», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της, προσπαθώντας να κινητοποιήσει τους θαυμαστές της να συνδράμουν στο έργο της.

                                                                                       

ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΟΠΕΖ: Η Τζένιφερ Λόπεζ,  που από μικρή ονειρευόταν να κάνει καριέρα ως χορεύτρια,  συγκρούστηκε με τη μητέρα της εξαιτίας της απόφασης να πάει στο κολέγιο και αναγκάστηκε να αφήσει το πατρικό της σπίτι. Έτσι για ένα διάστημα βρέθηκε άστεγη και κοιμόταν  μέσα σε στούντιο, όπου έκανε χορό.

                                                                                         

ΝΤΕΜΙ ΜΟΥΡ :Τραγική ιστορία είχε και η Ντέμι Μουρ, που μεγάλωσε μέσα σε ένα φορτηγό, ενώ ο πατέρας της, εθισμένος στο αλκοόλ,  συχνά την χτυπούσε. Μετά το διαζύγιο των γονιών της, ακολούθησε τη μητέρα της στο Λος Άντζελες. Σε ηλικία 16 ετών παράτησε το σχολείο, κι άρχισε να εργάζεται στο χώρο της μόδας.

                                                                                                

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ:Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο,  μεγάλωσε ανάμεσα σε εμπόρους ναρκωτικών και ιερόδουλες. Από μικρός ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός  κι εξαιτίας της εμφάνισής του άρχισε να κάνει κάποια διαφημιστικά , που αποκάλυψαν την ακτινοβολία του. Από  εκεί και πέρα τα πράγματα γρήγορα πήραν το δρόμο τους και ο Λίο έγινε ένας από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ.  Απέχει αυστηρά από καταχρήσεις, γιατί όπως ο ίδιος λέει, έχει δει αυτό τον κόσμο και τον γνωρίζει πολύ καλά.

                                                                                       

Top