Πώς να απασχολήσεις τον εαυτό σου τις ημέρες της καραντίνας!

Εσύ, και οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο, είμαστε σε καραντίνα, κλεισμένοι στο σπίτι με περιορισμένη την ελευθερία εξόδου,που σημαίνει ότι οι συνηθισμένοι τρόποι ψυχαγωγίας σου αυτή την περίοδο δεν είναι εφικτοί. Ακόμα και οι πιο ‘’εσωστρεφείς’’ άνθρωποι, που απολαμβάνουν αυτό το είδους εγκλεισμού,από ένα σημείο και μετά θα παραφρονήσουν.

Ωστόσο, το διαδίκτυο μας προσφέρει διάφορες επιλογές για ‘’κοινωνικές συγκεντρώσεις’’, όπως δωρεάν διαδικτυακές συναυλίες αλλά και τρόπους να δικτυωθείς με πολλά άτομα ταυτόχρονα. Παρακάτω, θα βρεις τρόπους ώστε να υποτονίσεις όσο γίνεται το αίσθημα βαρεμάρας που κατακλύει τους περισσότερους από εμάς αυτές τις μέρες.

Kατέβασε μια συναυλία ή μια τηλεοπτική σειρά

Εφόσον η ελληνική κυβέρνηση έχει ενθαρρύνει την κοινωνική απομάκρυνση ώστε να επιβραδύνει την διάδοση του ιού, καλλιτέχνες προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να διαδώσουν τα έργα τους. Πολλοί τραγουδιστές καθημερινά μεταδίδουν ζωντανά συναυλίες τους σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Επίσης, υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες όπου μπορείς να παρακολουθήσεις διάφορες σειρές,είτε επί πληρωμή είτε και δωρεάν.

Κάνε μια ψηφιακή ξενάγηση σε μουσείο

Χάρη στην ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, το να περάσεις ουσιαστικά την μέρα σου σε ένα μουσείο είναι μια εφικτή επιλογή, χωρίς να χρειαστεί να παραβιάσεις κανέναν από τους κανόνες βγαίνοντας από την οικία του σπιτιού σου. Το Travel and Leisure, έχει μια ολόκληρη λίστα από 12 μουσεία που μπορείς να επισκεφτείς διαδικτυακά. Μπορείς μάλιστα να παρευρεθείς σε μέρη όπως η Η.Π.Α., το Βερολίνο και τη Φλωρεντία.

Μπορείς να κάνεις το δικό σου ‘’πάρτυ’’ στο Netflix.

Aν εσύ, η οικογένειά σου ή οι φίλοι σου είναι συνδρομητές στο Netflix μπορείτε να συνδεθείτε μια συγκεκριμένη ώρα όλοι μαζί και να παρακολουθήσετε μια ταινία ή και μια σειρά! Μία δωρεάν πλατφόρμα της Google Chrome που ονομάζεται Netflix Party σου δίνει τη δυνατότητα να συνδεθείς με όσα άτομα θες και να παρακολουθήσετε μια ταινία καθώς ταυτόχρονα μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω μιας διαδικτυακής ομαδικής συζήτησης.

 

Διάβασε ένα βιβλίο!

Είναι δεδομένο, ότι στο σπίτι σου βρίσκονται ικανοποιητικά πολλά βιβλία που ποτέ δεν έχεις διαβάσει όμως μπορούν να σε κρατήσουν απασχολημένο τουλάχιστον στις ημέρες της καραντίνας. Ακόμα και αν δεν υπάρχουν βιβλία που να σε ενδιαφέρουν στο σπίτι, μπορείς να διαβάσεις δωρεάν βιβλία και διαδικτυακά, καθώς μπορείς και να παραγγείλεις από διάφορες ιστοσελίδες.

 

Ενίσχυσε τη φυσική σου κατάσταση μέσω διαδικτυακών προγραμμάτων γυμναστικής.

Το να χαλαρώνουμε στον καναπέ είναι πραγματικά πολύ απολαυστικό αλλά σίγουρα μετά από λίγο καιρό θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν είναι και το ιδανικό. Υπάρχουν χιλιάδες εικονικά προγράμματα γυμναστικής που μπορείς να επιλέξεις ώστε να ασκηθείς στο σπίτι και σίγουρα κάποιο από όλα αυτά θα ικανοποιεί όλες τις ανάγκες σου. Αυτά τα προγράμματα μπορείς να τα παρακολουθήσεις είτε μέσω βίντεο στο YouΤube είτε κατεβάζοντας δωρεάν εφαρμογές. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως δεν χρειάζεται να έχεις κανένα είδους εξοπλισμού στο σπίτι ώστε να ασκηθείς. Αναλόγως όμως το πρόγραμμα που θα ακολουθήσεις, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα άδειο χώρο για την άσκησή σου. Ωστόσο, πολλοί διάσημοι γυμναστές όπως η Jaclyn Ho, έχουν ξεκινήσει να μεταδίδουν ζωντανά προγράμματα γυμναστικής μέσω του Instagram.

Φτιάξ’ το μόνος σου!

Όλοι μας αυτές τις μέρες έχουμε άπλετο χρόνο και με το να ασχοληθούμε με διάφορων ειδών κατασκευές σίγουρα θα είναι ένας τρόπος να τον αξιοποιήσουμε εποικοδομητικά. Σε διάφορα βιντεάκια στο ΥouΤube καθώς και στην εφαρμογή Pinterest, υπάρχουν αισθητικά ευχάριστες κατασκευές που μπορούν να σε κρατήσουν απασχολημένο για χρόνια! Ενώ για την κατασκευή των περισσότερων μπορεί να μην έχετε αρκετά από τα υλικά που χρειάζονται, σίγουρα θα βρεις όμως κάτι να αξιοποιήσεις είτε από παλιά σου ρούχα είτε από παλιά σου παιχνίδια, που σίγουρα δεν χρησιμοποιείς πια. Μπορείς λοιπόν να βρεις κάποιο πρότζεκτ για τον οποιονδήποτε, είτε για εσένα ώστε να απασχολήσεις τον εαυτό σου, είτε ακόμη και για τους γονείς σου που θέλουν να οργανώσουν την κουζίνα.

Ρ. Μαρία

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης