PERCY JACKSON VS HARRY POTTER

Γουσίδου Κατερίνα, Β1

PERCY JACKSON VS HARRY POTTER

Με βάση τις πρόσφατες αντιδράσεις μεταξύ των οπαδών του Percy Jackson και του Harry Potter αποφάσισα να καταγράψω την σύγκρισή τους για να λήξει η κόντρα. Ξεκινώντας από τις ομοιότητες και οι δύο σειρές ξεκίνησαν ως βιβλία. Επίσης, ο πρωταγωνιστής είναι δωδεκάχρονο αγόρι που έχει δύο πιστούς φίλους ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Στην αρχή του πρώτου βιβλίου ο πρωταγωνιστής μαθαίνει κάτι νέο για τον εαυτό του που του λύνει αρκετές απορίες. Έτσι φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι έχουν παρόμοια βάση και σκελετό οι δύο σειρές.

Στην συνέχεια, υπάρχουν πάρα πολλές διαφορές που θα εμφανίσουν τον νικητή. Αρχικά, οι χαρακτήρες είναι τελείως διαφορετικοί. Ο Percy είναι πιο αποφασιστικός, αστείος και ταλαντούχος .Αντιθέτως ο Harry έχει ταλέντο σε ένα συγκεκριμένο άθλημα που δεν είναι κάτι εύκολο από μόνο του αλλά σε σχέση με την διασημότητα του για κάτι που δεν μπορούσε καν να επιλέξει είναι πολύ μικρό. Η σειρά Percy Jackson αποτελείται από 5 βιβλία ενώ η δεύτερη από 7. Οι χαρακτήρες της επίσης είναι ιδιαίτερα βαρετοί και καθόλου ξεχωριστοί. Σε κάθε βιβλίο επαναλαμβάνετε το ίδιο μοτίβο ενώ  περιμένει τον θάνατο του πρωταγωνιστή που δεν έρχεται ποτέ το οποίο είναι λάθος του συγγραφέα. Αντιθέτως οι σειρές Percy Jackson είναι ιδαίτερες σε κάθε βιβλίο γίνετε κάτι διαφορετικό και ο κάθε χαρακτήρας είναι ξεχωριστός ακόμα κα να μην είναι σημαντική του η θέση στην ιστορία. Τέλος ενώ και οι δύο έχουν δράση ο harry potter είναι πιο σκοτεινός που είναι ακατάλληλο για την ηλικία που προορίζεται.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να λήξουνε τις αντιδράσεις και να βρούμε τον νικητή. Νομίζω πια είναι ξεκάθαρο πως καλύτερη σειρά βιβλίου είναι ο Percy Jackson!

pic52

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης