Η Ιστορία της Χίλντα

BLANK

Η Ιστορία της Χίλντα

Η Χίλντα είναι ένα 7χρόνο κορίτσι που ζει στη πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό μαζί με τον 5χρόνο αδελφό της Καρλίτο και τους γονείς της σ’ένα μικρό, αρχοντικό σπιτάκι. Κάθε Κυριακή πρωί έρχονται ο παππούς και η γιαγιά και παίρνουν όλοι μαζί πρωινό. Μετά πηγαίνουν όλοι μαζί στην παιδική χαρά να παίξουν, να μιλήσουν αλλά και να απολαύσουν την υπέροχη θέα της θάλασσας. Ήταν ρουτίνα. Κάθε Κυριακή όλοι μαζί… Και, αν κάποτε έλειπε κάποιος, ήταν στο σπίτι ξανά όλοι μαζί.. Περνάει και το καλοκαίρι.. Φτάνει ο Σεπτέμβριος ! Σχολεία, χαρούμενες φωνές στο δρόμο κάθε πρωί και μεσημέρι , συνάντηση με φίλους, δραστηριότητες, γιορτές αλλά και τα διαβάσματα έρχονται στην καθημερινότητα της Χίλντα , όπως και εκατομμυρίων άλλων παιδιών στην γη. Η Χίλντα θα πήγαινε Πρώτη Γυμνασίου και ήταν ήδη αγχωμένη για τα πράγματα εκεί . ήξερε πως η εμπειρία της από το Δημοτικό θα την ωφελούσε προς το καλύτερο, αλλά επίσης ήξερε ότι δεν θα ήταν όλα απλά με τα μαθήματα , αφού η ύλη αυξανόταν όλο ένα και περισσότερο, Η Χίλντα πήρε την καλύτερή της φίλη την Σάρα και πήγαν για την πρώτη σχολική μέρα στο σχολείο τους ! Όλα τα κορίτσια ήταν πολύ ενθουσιασμένα που ξαναβρέθηκαν και είπαν τα νέα τους μετά από πολύ καιρό. Η Κλάρα πήγε με τους γονείς της 5 μέρες στην Γαλλία . Ήταν ενθουσιασμένη! Είπε ότι έβγαλε πολλές φωτογραφίες! Η Νόρα πήγε 12 μέρες στην Ιταλία. Ωραία ήταν , είπε, «καλά περάσαμε». Απ’ ό,τι φαίνεται πάλι θα τσακώνονταν με την αδελφή της . Σε ολόκληρη Ιταλία πήγε, όχι στο σπίτι της γιαγιάς της ! Από την άλλη η Κλάρα να πετάει από ευτυχία που πήγε στην Ελβετίαμε τα περίφημα σοκολατάκια ! Παρ’ όλα αυτά η Χίλντα έμεινε στο σπίτι της περνώντας ωραίες μέρες με την οικογένεια της .

Ύστερα ξεσπάει πόλεμος , για οικονομικούς λόγους λένε όλοι. Κανείς δεν ξέρει την πραγματική αιτία του εμφύλιου. Η Χίλντα μαζί με την οικογένεια της πήρε μερικά από τα πράγματά , της αφού τα είχαν βομβαρδίσει όλα. Πήραν ό,τι πρόλαβαν και πήγαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα να σωθούν και συγκεκριμένα στην πολύφημη Χίο. Μέρες ολόκληρες και εξαντλημένη, με τα ματάκια της να κλαίνε για την τύχη της πατρίδας της αλλά και ο φόβος που την κυριαρχούσε για το μέλλον. Το ταξίδι της Χίλντα διήρκησε έξι βράδια και επτά μέρες. Η οικογένεια επέζησε. Και όταν κατέβηκαν στη Χίο, ένιωσαν την ευχαρίστησή τους που έφτασαν ασφαλείς, αλλά και λυπημένοι, γιατί αναγκάστηκαν να φύγουν από την χώρα τους, χωρίς να το θέλουν . Ελπίζουν για το καλύτερο αύριο, ώστε να μπορούν να γυρίσουν στον τόπο που γεννήθηκαν με ασφάλεια . Η πορεία της Χίλντα ήταν αρκετά έως πολύ βασανιστική μέχρι να βρει τρόπο προσαρμογής στην Ελλάδα , καθώς δεν ήταν και από τις πιο εύκολες χώρες . Μετά από αρκετό καιρό επέστρεψαν στη φυσιολογική τους ζωή . Είχαν βρει την ισορροπία τους και την καθημερινότητά τους . Πλέον η Χίλντα πάει κανονικά στο 5ο Γυμνάσιο της Χίου και εκπαιδεύεται φυσιολογικά, όπως όλα τα παιδιά . Βέβαια ο αδελφός της ο Καρλίτο πάει στο 3ο Δημοτικό της Χίου, το οποίο είναι πιο μακριά από το σπίτι της οικογένειας και κάθε πρωί στις 8:00 περνάει λεωφορείο να τον πάρει όπως και κάθε μεσημέρι στις 2:00 τον αφήνει λίγο πιο κάτω από το σπίτι του. Όλα κυλούσαν φυσιολογικά, μέχρι που η μητέρα της Χίλντα έπρεπε να πάει σε μια συνέλευση του Γυμνασίου. Καθώς πήγε, η Χίλντα την ρώτησε αν μπορούσε να την πάρει μαζί της , και την πήρε, Πήγαν λοιπόν μισή ώρα νωρίτερα, κατά τις 6:30. Η Χίλντα άκουσε να την σχολιάζουν κάποια κορίτσια που ήταν λίγο πιο πέρα από εκείνη. Χαμήλωσε το κεφάλι της και απλώς προχώρησε. Κατά καιρούς άκουγε πολλά αρνητικά σχόλια για εκείνη, αλλά δεν έδινε σημασία. Ο υπεύθυνος της συνέλευσης είπε ότι μπορούν να περάσουν να καθίσουν και σε δέκα λεπτά θα αρχίσει. Δυστυχώς, δεν επέτρεψαν να μπουν παιδιά μέσα και έτσι η Χίλντα έκατσε σε μια γωνία και έπινε έναν χυμό που είχε πάρει από το σπίτι της. Καθώς πήγε να πιεί την πρώτη της γουλιά, ήρθε ένα κορίτσι και της το έχυσε πάνω της . Η παρέα του κοριτσιού άρχισε να ξεκαρδίζεται ! Η Χίλντα πήρε τα πραγματά της και πήγε στο μπάνιο να καθαριστεί. Έκλαιγε, έκλαιγε πολύ για την συμπεριφορά των άλλων προς αυτήν. Δεν είχε καθόλου φίλους . Η κολλητή της είχε πάει στην πρωτεύουσα και χάθηκαν . Ξαφνικά, εκεί που καθάριζε το μπλε σκούρο παντελόνι της, μπήκε μέσα ένα κουτάβι. Εκείνη, όταν το είδε, γέλασε και το πήρε κατευθείαν αγκαλιά. Ήταν τόσο μικρό, σαν την παλάμη της , λίγο πιο μεγάλο. Ύστερα μπαίνει μέσα ένα άλλο κοριτσάκι με μαύρα μαλλιά και μεγάλα μαύρα μάτια, σαν μια πορσελάνινη κούκλα. Τότε το σκυλάκι την αναγνώρισε, διότι ήταν το αφεντικό της, και πήγε σ’ εκείνη. Ζήτησε συγνώμη το κοριτσάκι, αν την ενόχλησε, και η Χίλντα είπε ότι δεν ήταν τίποτα! Την ρώτησε :

-Πώς σε λένε;

-Λίντα , είπε και σιώπησε για λίγο… εσένα;

-Εμένα με λένε Χίλντα! , είπε .

-Χάρηκα για την γνωριμία, είπε η Λίντα.

-Παρομοίως, είπε η Χίλντα.

Ύστερα η Χίλντα της πρότεινε να πάνε να πιούν μια κρύα σοκολάτα και η Λίντα δέχτηκε. Καθώς γνωρίστηκαν, ανακάλυψαν ότι η Χίλντα είναι στο ίδιο σχολείο με την Λίντα αλλά σε διαφορετικά τμήματα . Μετά από μισή ώρα, η συνέλευση τελείωσε και η μητέρα της την πήρε και πήγαν σπίτι . Όμως πριν φύγει , η Χίλντα της είχε δώσει το τηλέφωνο της και θα μπορούσαν να τα πουν καλύτερα . Ύστερα το πρωί συναντήθηκαν στο σχολείο και κάθισαν μαζί σε όλα τα διαλείμματα. Για κακή της τύχη είδαν την κοπέλα που την κορόιδευε, αλλά έκανε πως δεν είδε την Χίλντα, παραξενεύτηκε είναι η αλήθεια. Στο τέλος του σχολείου, η Λίντα έφυγε από άλλο δρόμο και η Χίλντα περίμενε την μαμά της να την πάρει. Την ώρα που περίμενε, ήρθε η κοπέλα που την είχε κοροϊδέψει τότε, στην συνέλευση, και της ζήτησε συγγνώμη για την άπρεπη συμπεριφορά της και κατευθείαν έτρεξε και πήγε πίσω από έναν θάμνο. Η Χίλντα έμεινε άφωνη! Πήγε στην κοπέλα κατευθείαν και την βρήκε πίσω από έναν θάμνο να κλαίει και την ρώτησε τι έπαθε … εκείνη της έλεγε συγγνώμη, συγγνώμη, συγγνώμη … δεν έλεγε τίποτα το διαφορετικό. Την πήρε και την πήγε στο μπάνιο! Της καθάρισε το πρόσωπο και μίλησαν. Της είπε ότι δεν ήθελε να της ρίξει τον χυμό και ότι ένιωσε πολύ άσχημα που το έκανε αυτό , αλλά είχε μπλέξει με μια παρέα που έκανε συνέχεια τέτοια… της είπε επίσης ότι έφυγε από αυτή τη παρέα και την ρώτησε αν μπορούσαν να κάνουν παρέα ….

Κάπως έτσι τελείωσε το γράψιμο της η Χίλντα σε ηλικία 32 ετών που εξηγεί πώς γνώρισε τις δύο καλύτερές της φίλες και πώς ήταν η ζωή της πρίν!

-Μαμάάάάά , ακούστηκε μια παιδική φωνή!

-Τι έπαθες Σάρα; , είπε η Χίλντα.

-Κοίτα τι βρήκα!

Της άνοιξε ένα κουτί που μέσα είχε φωτογραφίες από την πρώτη Γυμνασίου με τις δύο καλύτερες φίλες της έως τώρα. Η Σάρα είδε μια φωτογραφία με ένα άλλο κορίτσι που δεν το ήξερε… Η μητέρα της, της εξήγησε ότι ήταν η ακόμα καλύτερή της φίλη που της έμοιαζε πολύ η μικρή Σάρα.

-Ντριν,ντριν.

-Κουδούνι!, είπε η Σάρα.

Σηκώθηκε η Χίλντα και υποδέχτηκε τις φίλες της, με τα παιδιά τους και τους συζύγους τους . Έκατσαν όλοι μαζί κοντά στο τζάκι ! Ημέρα Κυριακή … και κάπως έτσι τελειώνει η ιστορία της Χίλντα ! Μαζί με όλη την οικογένειά της και τα πιο σημαντικά πρόσωπα, μαζεμένα γύρω από το τζάκι!

ΦΟΥΝΤΑ ΜΑΡΙΑ

Σχολιάστε

Top