Ο μικρός πρίγκιπας – Καραγιάννη Μαρία-Ζωή, Πήττας Άγγελος, Μουρτίκα Σοφία και Μακαρίτη Αρετή-Μαρία

prince5

1ο Γυμνάσιο Αιγίου

Β’5

Οι μαθητές: Καραγιάννη Μαρία-Ζωή, Πήττας Άγγελος, Μουρτίκα Σοφία και Μακαρίτη Αρετή- Μαρία.

Ερωτηματολόγιο για το project στον Μικρό πρίγκιπα!!!

Η ομάδα μας έφτιαξε το project και παρακάτω θα δούμε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που έδωσε η ομάδα μας! Η ομάδα μας επίσης διάλεξε και κάποιες εικόνες για να σας ταξιδέψει μέσα από την δουλεία μας, όπως επίσης προσπάθησε να δώσει όσο πιο προσεγμένες και καλές απαντήσεις μπορούσε. Ελπίζουμε να σας αρέσει!

1) Ποιος ο αφηγητής και ποιοι οι πρωταγωνιστές;

2) Ποια ιδέα μας εντυπωσίασε και γιατί;

3) Ποια εικόνα σας εντυπωσίασε και γιατί;

4) Τι υπερισχύει στο έργο: το γέλιο- χαρά ή λύπη;

5) Τα όσα ακούγονται για την φιλία είναι επίκαιρα, άρα το έργο διαχρονικό;

6) Σας άρεσε ή όχι και γιατί;

7) Πώς αισθάνεστε τώρα που τελείωσε η ανάγνωση;

8) Αν ήταν να παιχτεί το έργο σαν θέατρο, ποιο ρόλο θα παίζατε και γιατί;

9) Θα θέλατε να συναντούσατε τον Μικρό πρίγκιπα και να του λέγατε……(συμπληρώστε ότι θέλετε εσείς).

10) Δώστε ένα δικό σας τέλος.

 

Οι απαντήσεις μας είναι οι εξής:

1) Ο αφηγητής είναι ο πιλότος. Οι πρωταγωνιστές είναι ο πιλότος, ο Μικρός πρίγκιπας, το φίδι και η αλεπού.

2) Η φιλία είναι η ιδέα που εντυπωσίασε όλα τα μέλη της ομάδας γιατί μέσα από αυτή ν δημιουργούμε κοινωνικούς δεσμούς με άλλα άτομα που με αυτούς μπορούμε να περνάμε την κάθε μέρα μας ξεχωριστή, να έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και να νιώθουμε ασφάλεια μαζί τους.

3) Σοφία: η εικόνα που την εντυπωσίασε είναι αυτή με τα λουλούδια που τους είπε ο Μικρός πρίγκιπας ότι δεν είναι μοναδικά σαν το δικό του. Άγγελος και Αρετή: η ιδέα που του εντυπωσίασε είναι αυτή που ο πιλότος ξεπέρασε την στεναχώρια του και πλέον μπορούσε να κοιτάζει στα αστέρια και να ακούει το γέλιο του Μικρού πρίγκιπα. Μαρίζα: η ιδέα που την εντυπωσίασε είναι αυτή που ο Μικρός πρίγκιπας άλλαζε πλανήτη κάθε φορά και τι γινόταν στους πλανήτες αυτούς. Η κάθε εικόνα είναι αυτή εντυπωσίασε τον καθένα μας ξεχωριστά γιατί είναι μοναδική και κρύβει συναισθήματα.

4) Στο έργο υπερισχύει το γέλιο κατά την γνώμη μας γιατί είχε σκηνές που ήταν αστείες και παρόλα τα συγκινητικά σημεία μας άφησε να θυμόμαστε όλα τα καλά που είχε το έργο.

5) Τα όσα ακούγονται για την φιλία είναι επίκαιρα και υπάρχουν μέχρι και σήμερα άρα το έργο είναι διαχρονικό.

6) Το έργο άρεσε σε όλα τα μέλη της ομάδας μας γιατί ήταν ωραίος ο τρόπος που μιλούσε για την φιλία.

7) Σοφία: αισθάνεται χαρά γιατί τέλειωσε το έργο με χαρούμενο τέλος. Άγγελος: αισθάνεται ανακούφιση γιατί ο Μικρός πρίγκιπας γύρισε στον πλανήτη του σώος και αβλαβής. Αρετή: αισθάνεται χαρά γιατί ο πιλότος είχε παρηγορηθεί και κοιτούσε τα αστέρια και γελούσε πλέον. Μαρίζα: αισθάνεται ευτυχία γιατί το έργο τέλειωσε όπως το περίμενε.

8) Σοφία: Πιλότος γιατί της άρεσε που κατάλαβε ότι η φιλία είναι σημαντική. Άγγελος: φίδι γιατί του άρεσε που βοήθησε τον Μικρό πρίγκιπα να πάει πίσω στον πλανήτη του. Αρετή: αλεπού γιατί της άρεσε που εξήγησε στον Μικρό πρίγκιπα τι είναι η φιλία. Μαρίζα: Μικρό πρίγκιπα γιατί της άρεσε ο ρόλος του στο παραμύθι.

9) Όλα τα μέλη της ομάδας θα του έλεγαν αν το έργο είναι στην πραγματικότητα αληθινό.

10) Ενώ ο πιλότος πήρε στην αγκαλιά του τον Μικρό πρίγκιπα το φίδι τους κοιτούσε και όταν πήγε στον Μικρό πρίγκιπα του είπε ότι δεν είναι ώρα ακόμα να πάει στο σπίτι του και πως δεν πρέπει να ανησυχεί για το λουλούδι του γιατί το φροντίζουν όλοι αυτοί που είδε στους πλάνητες πριν φτάσει στην Γη. Τέλος του είπε πως είναι καλό να μείνει για να εξοικειωθεί με τους νέους του φίλους.

Σας ευχαριστούμε πολύ που παρακολουθήσατε την ανάγνωση του project μας!!!

Σχολιάστε

Top