Ο μικρός πρίγκιπας – Δημοπούλου Χαρά, Τσουμπού Μαριάντα,Τσιμπούκου Σέβη, Ευθυμίου, Παναγιώτα

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

Του Αντουάν Ντε-Εξυπεπύ

prince6

Συγγραφείς

Δημοπούλου Χαρά

Τσουμπού Μαριάντα

Τσιμπούκου Σέβη

Ευθυμίου Παναγιώτα

prince23

1. Ποιος είναι ο αφηγητής και ποιος ή ποιοι οι πρωταγωνιστές;

Ο αφηγητής είναι ο πιλότος δηλαδή ο συγγραφέας του βιβλίου, ενώ οι πρωταγωνιστές είναι ο μικρός πρίγκιπας, η αλεπού ,το τριαντάφυλλο και το φίδι.

 

2. Ποια εικόνα σας εντυπωσίασε και γιατί;

Η εικόνα που μας εντυπωσίασε και τα 4 μελή της ομάδας μας έχουν την ίδια άποψη είναι η εικόνα, στην οποία έχουμε τον θάνατο του μικρού πρίγκιπα από το δάγκωμα του φιδιού και μετά μετατρέπεται σε ένα λαμπερό αστέρι ψηλά στο ουρανό ,το οποίο δίνει δύναμη στον πιλότο.

 

3. Ποια ιδέα σας εντυπωσίασε και γιατί;

Στην παραπάνω ερώτηση έχουμε διαφορετικές απαντήσεις. Ένα από τα μελή της ομάδας πιστεύει πως η πιο εντυπωσιακή ιδέα είναι η φιλιά διότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει μόνος του χωρίς φίλους. Όσο για τα δυο άλλα μελή της ομάδας μας πιστεύουν, τα εντυπωσίασε η ευτυχία διότι από την στιγμή που ο μικρός πρίγκιπας εξημερώνει την αλεπού, τότε ακόμα και γι Καλιγούλα καιρό θα ήταν ευτυχισμένη. Επίσης ευτυχία για τον μικρο πρίγκιπα είναι να είναι στην πλανήτη του να καθαρίζει τα τρία ηφαίστεια του, να βλέπει το ηλιοβασίλεμα και να φροντίζει το τριαντάφυλλο του ακόμα και αν αυτό είναι απαιτητικό. Ακόμα ευτυχία για τον μικρο πρίγκιπα είναι όταν εξημερώνει την αλεπού και κατάλαβε την άξια της φίλιας. Για το τελευταίο μέλος της ομάδας η ιδέα που το εντυπωσίασε περισσότερο, είναι η αγάπη, διότι στις εποχές μας υπάρχει εγωισμός και η αγάπη λείπει από την καθένα. Για αυτό, το συγκεκριμένο βιβλίο μας διδάσκει την πραγματική αγάπη.

 

4. Τα όσα λέει για την φιλιά είναι επίκαιρα; δηλαδή το έργο είναι διαχρονικό;

 

Πιστεύουμε πως όλα όσα λέει για την φιλιά δεν είναι επίκαιρα, διότι υπάρχει τόση αλαζονεία και εγωισμός στο έξω κόσμο και για αυτό κανένας πια δεν νοιάζεται για την πραγματική φιλιά και όλοι ενδιαφέρονται για το κέρδος.

 

5. Αν ήταν να παιχτεί το έργο ως θέατρο, ποιο ρόλο θα παίζαται και γιατί;

Δυο μελή της ομάδας μας θα ήθελαν να παίξουν τον ρόλο της αλεπούς, διότι είναι πολύ συμπαθητικό πρόσωπο για την ιστορία , άλλα κυρίως μαθαίνει στον μικρο πρίγκιπα την πολύτιμη άξια της φίλιας και χάρις αυτή παίρνει ένα πολύ σημαντικό μυστικό. Τα άλλο μέλος της ομάδας μας θα ήθελε να παίξει τον ρόλο του μικροί πρίγκιπα γιατί περνάει μέσα από πολλές περιπέτειες ,εξερευνάει, μαθαίνει πράγματα και ανακαλύπτει. Το τελευταίο μέλος της ομάδας μας θα ηθελημένε παίξει τον ρόλο του τριαντάφυλλου γιατί μαθαίνει στον μικρο πρίγκιπα, ότι το στον έξω κόσμο υπάρχουν απαιτητικά και ιδιαίτερα άτομα, τα οποία όμως δεν παύουν να έχουν καρδιά.

 

6.Θα θέλατε να συναντούσατε εσείς τον μικρο πρίγκιπα και να του λέγατε…(συμπληρώστε αυτό που θέλετε εσείς)

Στην παραπάνω ερώτηση έχουμε διαφορετική γνώμη άρα και διαφορετική απαντήσει το κάθε μέλος της ομάδας. Να μέλος της ομάδας θα ήθελε να πει στον μικρο πρίγκιπα να κυνηγάει τα όνειρα και τους στόχους του και να μην πάψει να προσπαθεί γιαυτό.Το άλλο μέλος της ομάδας μας θα ήθελε να του πει, να είναι αισιόδοξος και να απολαμβάνει ο,τι του συμβαίνει. Το τρίτο μέλος της ομάδας θα ήθελε να του πει πως πρέπει να <<ζήσει >>και να απολαύσει την ζωή γιατί είναι μικρή και περνά γρήγορα. Άσο για το τέταρτο και τελευταίο μέλος, θα ήθελε να του πει, να συνεχίσει τα ταξίδια του και να προσπαθεί να ανακαλύψει πολλά παραπήγματα.

prince24

7. Τι υπερισχύει στο έργο, το γέλιο-χαρά ή η λίπη;

Πιστεύουμε πως υπερισχύει η χαρά, διότι, ο μικρός πρίγκιπας με την στάση και την συμπεριφορά του, δεν παύει να μεταδίδει χαρά και θετική ενεργεία σε όλο το ακροατήριο.

 

8. Πως αισθάνεστε τώρα που τελείωσε η ανάγνωση;

Τρία μελή της ομάδας μας, μετά την ανάγνωση του βιβλίου νιώθουν απογοητευμένα, γιατί, πέθανε ο μικρός πρίγκιπας και έτσι δεν θα μπορούσε να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του, φροντίζοντας το τριαντάφυλλο και εξερευνώντας τον υπόλοιπο κόσμο. Άσο για ένα από τα άτομα της ομάδας, εκτός από το γεγονός ότι νιώθει λίπη για τον θάνατο του μικροί πρίγκιπα, νιώθει και έτοιμο να ζήσει αυτό που έρχεται και σίγουρο για την έννοια της αγάπης και της φίλιας.

 

9. Σας άρεσε το έργο ή όχι και γιατί;

Το έργο μας άρεσε πάρα πολύ γιατί, ο μικρός πρίγκιπας είναι ένα ευγενικό και ευαίσθητο παιδί, το οποίο μας βοηθά να καταλάβουμε την άξια της φίλιας, της ευτυχίας και της αγάπης και ότι η χαρά της ζωής είναι η καθημερινότητα που ζούμε και όχι η περιπέτεια.

 

10. Δώστε ένα άλλο δικό σας τέλος.

Το τέλος που θα ήθελε ένα από τα μελή της ομάδας είναι : πως ο μικρός πρίγκιπας θα έφευγε από την γη και θα γυρνούσε στον πλανήτη του και θα ζούσε ευτυχισμένος φροντίζοντας το τριαντάφυλλο του και τα τρία ηφαίστεια του,άλλα χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα τον ξεχνούσαν οι φίλοι του.prince7

Το άλλο μέλος της ομάδας θα ήθελε, μετά το τσίμπημα του φιδιού ο μικρός πρίγκιπας να πέσει κάτω ,άλλα μην πεθάνει και να αποκοιμηθεί μέχρη το άλλο πρωί. Έπειτα, από τη αγάπη που τρέφει για τον πλανήτη του, να γυρίσει πίσω, που θα τον κάνει να κλείσει για λίγο τα μάτια του, και μόλις τα ανοίξει να βρίσκεται πίσω στον πλανήτη του.

Το τέλος του τρίτου μέλους, είναι να μην πεθάνει ο μικρός πρίγκιπας, και να ζούσε τη υπόλοιπη ζωή, εξερευνώντας τον κόσμο.

Και η τετάρτη και τελευταία γνώμη είναι να μην υπάρχει στο τέλος το τσίμπημα του φιδιού, έτσι ώστε να μην πεθάνει ο μήκος πρίγκιπας και να περάσει την υπόλοιπη ζωή του με τα αγαπημένα του πρόσωπα, ανακαλύπτοντας ακόμα πιο πολλά πράγματα.

ΤΕΛΟΣ

Σχολιάστε

Top