ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ της Ευγενικής-Ελένης Καμιτζάκου

αρχείο λήψης (96)

Η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων, από μικρούς και μεγάλους, τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί. Οι σύγχρονοι άνθρωποι, και ειδικά οι νέοι, προτιμούν να ασχολούνται με τα κινητά τους ή να  παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια και έχουν ξεχάσει την απόλαυση που νιώθει κάποιος κατά την ανάγνωση ενός βιβλίου. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα οφέλη του διαβάσματος είναι πολλά!

Η ανάγνωση βιβλίων αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους ψυχαγωγίας.

Βελτιώνεται η  ψυχική μας υγεία και μειώνεται το άγχος, ενώ, ταυτόχρονα, ενισχύεται η μνήμη μας.

Ακόμη, κάθε βιβλίο που διαβάζουμε είναι μια περιπέτεια για το μυαλό μας γιατί καλλιεργείται η φαντασία μας. Μέσα από τα βιβλία ταξιδεύουμε σε άλλους τόπους και χρόνους  και ερχόμαστε σε επαφή με πολιτισμούς, τους οποίους, διαφορετικά, δε θα γνωρίζαμε.

Εκτός όμως από όλα τα παραπάνω η ανάγνωση βιβλίων εμπλουτίζει το λεξιλόγιό μας, βελτιώνει την ορθογραφία μας και αυξάνει τις γνώσεις μας πάνω σε διάφορα θέματα. Επιπλέον, βελτιώνεται ο γραπτός και ο προφορικός λόγος μας. Είναι γεγονός, ότι οι μαθητές που διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία έχουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η συνήθεια είναι και οικονομική, εφόσον όλοι μπορούμε να καταφύγουμε σε δανειστικές βιβλιοθήκες.

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, όλοι, ότι η ανάγνωση βιβλίων είναι πολύ σημαντική  και πρέπει να την εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.

Εσείς, πόσα βιβλία διαβάσατε αυτόν τον μήνα;

 images (60)

Σχολιάστε

Top