Mια ματιά στον κόσμο των βιβλίων

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Μαρ• 29•19

Δραμισιώτη Ελένη, Α1

Ένα υπέροχο βιβλίο που διάβασα και με συνεπήρε είναι το «Θέλεις να κάνουμε chat?» της Σάρα Ντάρερ Λίτμαν από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Η ιστορία έμοιαζε αληθινή, καθώς θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Το βιβλίο αναφέρεται σε ένα κορίτσι, τη νεαρή Άμπι, που ξεκινάει το Λύκειο.  Όλοι στο σχολείο την αποκαλούν άσχημη. Η Άμπι γνωρίζει στο διαδίκτυο το Λουκ, ο οποίος της λέει ότι είναι πολύ όμορφη.αρχείο λήψης (2)

Κανονίζουν να συναντηθούν και   ……    Τελικά, ο Λουκ πάει στη φυλακή, γιατί έχει ζητήσει από πάρα πολλά κορίτσια τα προσωπικά τους στοιχεία και μοιράζεται με άλλους, οι οποίοι κάνουν ακριβώς το ίδιο μ’αυτόν. Η Άμπι συνεχίζει τη ζωή της, αλλά ντρέπεται για όλα αυτά που έκανε.

Ήταν ένα υπέροχο βιβλίο ,όπου η συγγραφέας απέδειξε το ταλέντο της.Είχε οργανώσει την πλοκή με αριστοτεχνικό τρόπο και δεν ήταν καθόλου κουραστικό. Το βιβλίο αυτό ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα των νέων και υπενθυμίζει σε όλους τους εφήβους,τους κινδύνους που διατρέχουν οι νέοι από την έκθεση της προσωπικής τους ζωής στο διαδίκτυο. Επίσης, τους βοηθά να καταλάβουν ότι ένας άγνωστος στο διαδίκτυο, μας ζητάει προσωπικά μας στοιχεία, τότε θα πρέπει να απευθυνθούμε στους γονείς μας.images (3)

Το βιβλίο αυτό το συνιστώ ανεπιφύλακτα, γιατί γεμίζει τους αναγνώστες με ένα αίσθημα πληρότητας και αγαλλίασης.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγαλλίαση

 

 

 

Σχολιάστε

Top