Εθισμένοι στο … καλό θέαμα

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Μαρ• 29•19

Kολτσίδα Ζωή, Α2

Ένας δημιουργικός τρόπος, για να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου είναι να βλέπεις ταινίες με ποιοτικό περιεχόμενο. Μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία που είδα πρόσφατα λέγεται «What happened to Monday?». Πρόκειται για δραματική ταινίαimages (25)

Ο κόσμος που παρουσιάζει η ταινία, έχει μια ιδιορρυθμία. Λόγω του υπερπληθυσμού επιτρέπει ένα παιδί ανά οικογένεια. Όποιος κάνει περισσότερα, τα παγώνει και τα ξεπαγώνει μετά από χρόνια σε έναν καλύτερο κόσμο.  Ένας παππούς, που η κόρη του πέθανε στη γέννα, αναλαμβάνει να μεγαλώσει τα επτάδυμα κορίτσια που γεννήθηκαν.

images (26)Τους έδωσε, λοιπόν, τα ονόματα των ημερών της εβδομάδας. Κατάφεραν να κρύψουν αυτό, αλλά μέχρι ένα σημείο.

Ελπίζω να σας κέντρισα το ενδιαφέρον. Η ταινία, πάντως, είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Όμως, έχουμε κι άλλες προτάσεις. Να, λοιπόν, τι προτείνουν οι συμμαθητές μου:

Ταλάντζη Μυρτώ  :  μια ταινία που με γοήτευσε περισσότερο από κάθε άλλη ονομάζεται «Οικογένεια Μπελιέρ», σε σκηνοθεσία Έρικ Λατρίγκο. Φαίνεται ότι είναι μια καλοδουλεμένη ταινία με μια συγκλονιστική ροή και εξέλιξη.

αρχείο λήψης (19)

Πρόκειται για ένα κορίτσι, την Πόλα, η οποία είναι το μοναδική άτομο στην τετραμελή οικογένειά της, η οποία μπορεί να ακούει και να μιλάει. Η Πόλα, εκτός από το σχολείο, πρέπει να ασχολείται και με την φάρμα του πατέρα της και μέσω της νοηματικής γλώσσας που ξέρει, να βοηθάει την οικογένειά της, να επικοινωνεί με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

images (33)

Μια μέρα, όμως, έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή της, όταν ο πατέρας της αποφασίζει να βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος και την χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, ενώ ταυτόχρονα ο δάσκαλος μουσικής στο σχολείο της, γνωρίζοντας πόσο καλά τραγουδάει, της προτείνει να λάβει μέρος σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού, που θα την οδηγήσει σε σπουδές τραγουδιού στο Παρίσι. Οι γονείς της διαφωνούν, διότι δεν θέλουν να την χάσουν, μα, κυρίως, επειδή ξέρουν ότι δεν θα τα καταφέρουν χωρίς αυτή. Η Πόλα, όμως, θα τα καταφέρει.

images (34)

Το τοπίο στο οποίο είναι γυρισμένη η ταινία είναι μαγευτικό, ένα από τα ωραιότερα μέρη της Γαλλίας. Το καλύτερο είναι η μουσική, είτε ακούς την Πόλα να τραγουδά μόνη της είτε ολόκληρη τη χορωδία του σχολείου μαζί. Ο σκηνοθέτης έχει κάνει μια σπουδαία δουλειά. Δεν μπορώ να κατηγοριοποιήσω την ταινία, καθώς περιέχει και δραματικά αλλά και χιουμοριστικά στοιχεία. Η ταινία περνάει πολλά μηνύματα, όπως τη σημασία της ενηλικίωσης για κάθε άτομο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ενηλικιωση

Επίσης, τονίζει τη σημασία των δεσμών της οικογένειας. Τέλος, ένα άλλο σπουδαίο θέμα είναι αυτό της διαφορετικότητας. Η ταινία  με εξέπληξε, καθώς είναι ελάχιστες οι γαλλικές παραγωγές, που με έχουν εντυπωσιάσει και αυτή είναι μία από αυτές. Είναι κατάλληλη για όλη την οικογένεια. Την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Αποτέλεσμα εικόνας για γαλλικός κινηματογράφος

 

 

Σχολιάστε

Top