Μελωδίες που ενώνουν

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Ιουν• 08•19

Γούβη Ζωή, Βασιλοπούλου Εύα, Α1

Η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Καματερού με την ορχήστρα «Ηχόχρωμα» πραγματοποίησε συναυλία την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στο Γαλλικό Ινστιτούτο.Η συναυλία αυτή υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CAP sur l’ecole inclusive Erasmus + KA2, που συμμετέχει το 1ο  Γυμνάσιο Καματερού με θέμα την συνεκπαίδευση και τη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία στο σύγχρονο σχολείο. Μια γιορτή της Γαλλοφωνίας με ρεπερτόριο γαλλικό και ελληνικό για μια βραδιά ενσυναίσθησης.

αρχείο λήψης (24)

Τη μια ομάδα αποτελούσε η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Καματερού και τη 2η η ορχήστρα «Ηχόχρωμα» του Κέντρου Απασχόλησης ΑμεΑ «Το Εργαστήρι Λίλιαν Βουδούρη» των Ανω Λιοσίων. Οι μαθητές της χορωδίας  του σχολείου μας τραγούδησαν και οι νέοι από το «Εργαστήρι» έπαιξαν μουσική συνοδεύοντας την χορωδία.

ergastiri_logo

Το σχολείο μας είχε συνεργαστεί και πέρυσι με την ορχήστρα «Ηχόχρωμα». Μεγάλη εντύπωση μας έκανε ο τρόπος που έπαιζαν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Πιστεύω πως τους πήρε πολύ χρόνο και υπομονή, για να το καταφέρουν αυτό.

αρχείο λήψηςΟι πρόβες ήταν πολλές κι ο χρόνος κυλούσε ευχάριστα. Έφτασε, όμως, κάποτε η ώρα της παρουσίασης της δουλειάς μας. Πρώτη φορά τραγουδούσαμε μπροστά σε τόσο μεγάλο κοινό κι είχαμε πολύ άγχος, αλλά, μόλις ανεβήκαμε στη σκηνή ξεχάστηκαν όλα. Τραγουδήσαμε τραγούδια, όπως «Τα παιδιά του Πειραιά»,  «Βόσπορος» «Ήταν μια φορά μάτια μου», «Τούτο το μήνα» και «Σήκω χόρεψε συρτάκι».

http://www.facebook.com/olivier.paolini/videos/10156903741578070/?t=49

Το κλίμα που δημιουργήθηκε στην αίθουσα, ήταν εξαιρετικό και όλοι οι θεατές συμμετείχαν.Στο τέλος όλοι μας έδωσαν συγχαρητήρια. Ήταν αληθινά μια καταπληκτική εμπειρία. Το κλίμα που δημιουργήθηκε στην αίθουσα, ήταν εξαιρετικό και όλοι οι θεατές συμμετείχαν.Ήμασταν σ”  εκείνη την αίθουσα μαζεμένοι άνθρωποι, τόσο διαφορετικοί μεταξύ μας  (από την Ελλάδα και από τη Γαλλία),  αλλά με ένα κοινό γνώρισμα – την αγάπη μας για τη μουσική. Αυτό που λένε ότι «η τέχνη σπάει φραγμούς». Κι εμείς, όντως, το πετύχαμε.

αρχείο λήψης

Σχολιάστε

Top