Τα σύγχρονα δικαιώματα

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Ιουν• 10•19

Ταλάντζη Μυρτώ, Α5

Στο σχολείο μου κατά την Θεματική Εβδομάδα μας επισκέφθηκαν έπειτα από πρόσκληση  κάποιες γυναίκες από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και μας ενημέρωσαν για θέματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κι όλοι τα ζούμε καθημερινά μέσω των οικογενειών μας και του περίγυρου, από τον οποίο λαμβάνουμε τόσα μηνύματα για τα θέματα αυτά. Έτσι προβληματιστήκαμε αρκετά για τα επαγγελματικά και όχι μόνο προβλήματα των γυναικών στη σημερινή κοινωνία.

images

Το ζήτημα των δικαιωμάτων των γυναικών έχει κάνει αλματώδη επιτυχία σε σχέση με τον προηγούμενο αιώνα. Παρά τις νομικές ρυθμίσεις ,όμως,  που έχουν διασφαλίσει την ισότητα των δύο φύλων, η πραγματικότητα δεν είναι και τόσο εύκολη για τις γυναίκες. Αυτό που ονομάζουμε σήμερα ισότητα και που είναι αποτέλεσμα μακραίωνου αγώνα των γυναικών για μια καλύτερη θέση στην κοινωνία, δεν είναι ακόμα και σήμερα, σε πρακτικό επίπεδο, τουλάχιστον, κάτι δεδομένο. Η γυναίκα αντιμετωπίζεται με άνισο τρόπο.

images (3)

Παρατηρείται, έτσι, το παράδοξο να οι άνδρες να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης , που έχουν και τις μεγαλύτερες απολαβές. Οι γυναίκες βρίσκονται στις χαμηλά αμειβόμενες θέσεις. Είναι, ωστόσο, επιφορτισμένες με την ανατροφή των παιδιών, τις οικιακές εργασίες και βιώνουν μια καθημερινότητα αρκετά πιεστική. Οι εργαζόμενες γυναίκες, δυστυχώς, δεν έχουν την κατάλληλη στήριξη από την πολιτεία. Έτσι, αναγκάζονται να καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα.

images (2)

Η πολιτεία έχει να κάνει ακόμη πολλά. Οι αδικίες και οι ανισότητες πρέπει να σταματήσουν. Πρέπει να σιγουρέψουμε το δικαίωμα της γυναίκας στην εργασία με ισότιμο τρόπο και την προστασία της μητρότητας αλλά και την πρόσβαση δωρεάν σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Σχολιάστε

Top