Τουρισμός στην πόλη μας

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Νοε• 28•19

Παπαρρίζος Βασίλης, Παπακυριακόπουλος Δημήτρης, Ρέμμας Δημήτρης Β4

Τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός στη χώρα μας αυξάνεται. Με λίγη φροντίδα και λίγη δουλειά θα δούμε τον τουρισμό να ανεβαίνει, αν θελήσουμε, ακόμα και εδώ στην περιοχή μας. Ναι, γιατί όχι κι εδώ; Είμαστε λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, που σφύζει από επισκέπτες κάθε εθνικότητας και μάλιστα η περιοχή μας είναι εύκολα προσβάσιμη. Δυστυχώς, όμως, δεν έχουμε την τύχη ακόμα αυτή.

Αποτέλεσμα εικόνας για τουρισμός

Αν βελτιωθούν οι υποδομές και η πόλη μας γίνει υπόδειγμα καθαριότητας, θα δούμε την ανάπτυξη να έρχεται σιγά σιγά και στο θέμα του τουρισμού.

Μόνο super market βλέπουμε να κατασκευάζονται, ενώ λείπει η ανάδειξη κάποιων μνημείων, για παράδειγμα, που υπάρχουν, καθώς έχουμε μια παλαιότατη ιστορία, την οποία με την ανάδειξή της θα γνωρίσουν όχι μόνο οι ξένοι αλλά και εμείς οι ντόπιοι, αν γίνει με τον κατάλληλο τρόπο.

ελιά

Θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε θεάματα-εκδηλώσεις-γιορτές, για μικρούς και μεγάλους, την περίοδο των Χριστουγέννων, για παράδειγμα, όπως έκαναν άλλοι δήμοι κι έχουν γίνει πόλος έλξης τουριστών, Ελλήνων ή ακόμα και ξένων.

Αποτέλεσμα εικόνας για trikala

Μέσα στο πάρκο Τρίτση θα μπορούσαν να γίνουν πολλά, είτε σε περιβαλλοντικό είτε σε ψυχαγωγικό επίπεδο. Θα μπορούσε να λειτουργήσει το τρενάκι, που θα κάνει το γύρο του πάρκου προσφέροντας αισθητική απόλαυση και υπέροχη θέα.

τρ

Ένα ακόμη έργο θα μπορούσε να γίνει μέσα στο πάρκο. Να γίνει μια έκθεση κατασκευών από μινιατούρες, που θα πρόβαλλαν κάποια μνημεία ή στοιχεία του πολιτισμού μας ή της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, π.χ. μινιατούρα της Ακρόπολης, του δούρειου ίππου και άλλων έργων.

Αποτέλεσμα εικόνας για mini europe brussels

Αφού γίνουν όλα αυτά, θα επωφεληθούμε σε πολλούς τομείς. Πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα επισκέπτονται την περιοχή μας. Επίσης, η πόλη μας θα έχει περισσότερα χρήματα, που θα μπορεί να ξοδέψει για τη βελτίωσή της. Θα γίνουν έργα που θα διευκολύνουν και τους κατοίκους της περιοχής. Καλό, όμως, είναι να δράσουμε άμεσα,  για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου μας.

kamatero

 

Σχολιάστε

Top