Το φετινό ξεκίνημα του σχολείου

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Οκτ• 29•20

Βασιλική Mουρούτη. Έλλη Περάκη, Α3

Είναι καλό να ειπωθούν κάποια πράγματα για το φετινό ξεκίνημα του σχολείου. Όλοι γνωρίζουμε ότι το σχολείο είναι ένας χώρος που μας προσφέρει πολλές γνώσεις και περνάμε σ’ αυτό πολλές ωραίες στιγμές.

images (19)

 

Όμως, φέτος, λόγω του κορωνοϊού, πρέπει να φοράμε τη μάσκα στην τάξη αλλά και έξω στο διάλειμμα, γεγονός που μας δυσκολεύει να μιλήσουμε. Εγώ παρόλα αυτά, πιστεύω ότι πρέπει να τις φοράμε, για να προστατεύσουμε τους γύρω μας αλλά και τους εαυτούς μας.

images (8)

 

Επιπλέον, πρέπει να απολυμαίνουμε τα χέρια μας σε κάθε διάλειμμα με το αντισηπτικό ή να τα πλένουμε στη βρύση. Ήδη έχουμε γίνει πιο υπεύθυνοι στο θέμα της υγείας μας, αφού  το αντιμετωπίζουμε πολύ καιρό ήδη.

teens

 

Κάποιοι, βέβαια, χρειάζεται να τους το υπενθυμίζουν. Αυτό με ανησυχεί, αλλά έστω κι έτσι, καλό είναι να συμμορφώνονται. Πρέπει να σεβόμαστε τους άλλους συμμαθητές μας που θέλουν να προστατευτούν.

Ελπίζω να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες.

p19k5f734t188l1kcf1fkh9f1ha85_900

Επίσης φέτος στο σχολείο μας γίνονται πολλές καταλήψεις φτάνοντας τις δέκα ημέρες, οπότε έχουμε χάσει πολλές διδακτικές ώρες και έχουμε μείνει πίσω στην ύλη, που έχει ήδη επιβαρυνθεί και από τις ελλείψεις της προηγούμενης σχολικής χρονιάς (λόγω lock down).

κορονοϊός

 

Είναι σωστό να διαμαρτυρόμαστε για τα προβλήματά μας, αλλά αυτό μπορεί να γίνει με άλλους τρόπους. Θα πρότεινα να συζητάμε γι’ αυτά με το διευθυντή και τους καθηγητές αλλά και με τους γονείς. Δηλαδή, να μη χάνονται τα μαθήματα, να λειτουργεί κανονικά το σχολείο, ενώ παράλληλα θα προσπαθούμε να βρούμε μια λύση για τα προβλήματά μας.

images

Ελπίζω να λυθούν όλα σύντομα με την καλή διάθεση που θα δείξουν όλοι και να χαρούμε και φέτος το σχολικό περιβάλλον, έστω και σε πιο δύσκολες συνθήκες. Να δημιουργήσουμε μια ζεστή σχέση με τους μεγαλύτερους συμμαθητές μας, αφού είμαστε και πρωτάκια,

Είναι-τα-μαθηματικά-η-6η-μας-αίσθηση

να μάθουμε τους πολλούς καθηγητές με τις ιδιαιτερότητές τους, ώστε να περνάμε ευχάριστα, χωρίς υπερβολές και τιμωρίες. Θα βελτιώσουμε τα άσχημα δεδομένα κι ας μην είχαμε το καλύτερο ξεκίνημα στο καινούριο μας σχολείο.

Σχολιάστε

Top