Εinwanderer = μετανάστης

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Νοε• 05•16

Εinwanderer (=Μετανάστης)
Einwarderer στα γερμανικά σημαίνει μετανάστης. Βασικά,η συγκεκριμένη λέξη, σε όποια γλώσσα και αν μεταφραστεί, δεν έχει και την καλύτερη δυνατή σημασία. Όμως, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έχει επηρεάσει αρκετά τη χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το συγκεκριμένο άρθρο αποφάσισα να το γράψω, επειδή μια συμμαθήτρια μου αποφάσισε να φύγει μαζί με την οικογένεια της για την Γερμανία.

Η μετανάστευση, όπως προείπα, μας έχει επηρεάσει αρκετά όλους τα τελευταία χρόνια, διότι, ακόμα και αν δεν χρειάστηκε να μετανάστευσουμε εμείς οι ίδιοι, είμαι σίγουρη ότι πως όλοι σας έχετε ακούσει, έστω και μια φορά, για κάποιον, ο οποίος σκέφτεται ή έχει γίνει μετανάστης,  με σκοπό να βρει μια καλύτερη δουλειά ή να ζήσει μια καλύτερη ζωή.

Η αλήθεια είναι πως η έννοια της μετανάστευσης μας έρχεται στο μυαλό μόνο με κακή σημασία.  Βέβαια, μπορεί η μετανάστευση σε μια άλλη χώρα να σημαίνει ότι θα χάσεις τους φίλους σου και τους συγγενείς σου ή ότι θα είναι δύσκολο να προσαρμοστείς σε μια νέα κοινωνία, ειδικά εάν δεν γνωρίζεις τη γλώσσα.

Εικόνα8

Αλλά, για να ενθαρρύνω λίγο την συμμαθήτρια μου, καθώς και άλλους, οι όποιοι μπορεί να βρεθούν στην θέση της, θα ήθελα να τονίσω ότι η αλλαγή της χώρας γίνεται, για να ζήσεις καλύτερα. Οπότε, εάν είσαι τυχερός, προφανώς, θα είναι καλύτερα από ό,τι ζούσες εδώ. Ακόμα θα έχεις την ευκαιρία να  γνωρίσεις τα ήθη και τα έθιμα μιας χώρας αλλά και την ίδια τη χώρα που, υπό διαφορετικές συνθήκες, δεν θα μπορούσες να επισκεφτείς. Και, πού ξέρεις,  ίσως,  εάν είσαι τυχερός, μπορεί, σε μερικά χρόνια, να γυρίσεις πίσω στην Ελλάδα ή, ίσως,  να σου αρέσει  και να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου εκεί.

Πάντως,  ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις στο μέλλον, να θυμάσαι ότι υπάρχει πάντα μια θετική και μια αρνητική πλευρά σε μια κατάσταση. Σημασία έχει ποια πλευρά θα επιλέξουμε να κοιτάξουμε.

Καλή αρχή στην καινούρια σου ζωή!
Ελπίδα Δρακοπούλου Γ’1

Σχολιάστε

Top