Καλωσορίζουμε του Ευρωπαίους φίλους μας

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Απρ• 03•18

Νίκος Φωκάς
Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ «Τα κάστρα της Ευρώπης», το σχολείο μας πραγματοποιεί ανταλλαγές μαθητών από διάφορες χώρες. Έτσι, το σχολείο μας τη Δευτέρα 6-11-2017 υποδέχτηκε τους μαθητές από πέντε διαφορετικές χώρες, Ισπανία, Ιταλία, Τούρκία, Μάλτα και Πολωνία.

imagesBDEFZXXK

Το πρόγραμμα αφορά σχολεία από χώρες της Ευρώπης, που υλοποιούν σχετικό πρόγραμμα με τα κάστρα της περιοχής τους.
isΤο πρωί κατά την άφιξη των συμμετεχόντων από τις άλλες χώρες 50 μαθήτριες και μαθητές του προγράμματος φορώντας την παλαιά μουσειακή ενδυμασία του δήμου Καματερού χόρεψαν παραδοσιακούς και ελληνικούς λαϊκούς χορούς τιμώντας την τοπική παράδοση.

AM3T0014

Στους χορούς αναδείχθηκε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης χορεύοντας το θρυλικό Ζορμπά (συρτάκι). Στο διάλειμμα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να επικοινωνήσουν. Εξάλλου, έγινε και η σχετική ξενάγηση στους χώρους του σχολείου, αλλά και συζήτηση για εκπαιδευτικά και άλλα θέματα στις τάξεις μαζί με τους καθηγητές τους.
Το απόγευμα στο θέατρο του δήμου Αγίων Αναγργύρων-Καματερού έγινε μια γιορτή καλωσορίσματος των παιδιών αυτών. Ήρθαν πολλοί μαθητές, γονείς και καθηγητές. Με την παρουσία τους τιμήσαν την εκδήλωση η Παιδαγωγική Σύμβουλος, κ. Μακρή Δήμητρα, ο εκπρόσωπος του Δήμου για θέματα παιδείας και η Διευθύντρια του Λυκείου κ. Λίτσα. Προσπαθήσαμε να τους μεταδώσουμε λίγα, αλλά σημαντικά στοιχεία του αρχαίου, αλλά και του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Συγκεκριμένα, μαθήτριες ντυμένες ως Νύμφες του Παλαμηδίου μας μετέφεραν στην αρχαία εποχή συμμετέχοντας σε πομπή ανάλογη με αυτή των Παναθηναίων και των Ελευσινίων μυστηρίων με υποβλητική κίνηση και μουσική. Έπειτα, παρουσιάστηκε μια θεατρική παράσταση με θέμα την προσωπική ιστορία του Παλαμήδη κατά τον Τρωϊκό πόλεμο, παρουσίαση ενόργανων ασκήσεων με επένδυση ένα μουσικό θέμα από κάθε χώρα.
Όλοι οι μετέχοντες στο πρόγραμμα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και μας εντυπωσίασαν. Τέλος, σε μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού κι ευφορίας ευχηθήκαμε στους φίλους μας, στη Μarianna (Ισπανία), Giovana (Ιταλία), Ruhi (Τουρκία), Ale (Τουρκία), Natalia (Ισπανία), από τις παραπάνω χώρες μια ευχάριστη διαμονή στη χώρα μας.

Σχολιάστε

Top