Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου

Εικόνα-1                    Εικόνα-2

Κατά  τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής μας τα παιδιά του Β1, Β2, Β4, Β5, με την βοήθεια των γονέων, πρόσφεραν πολυπολιτισμικό χριστουγεννιάτικο μπουφέ σε όλα τα παιδιά του σχολείου και οργάνωσαν φιλανθρωπικό έρανο. Έτσι συγκεντρώθηκαν χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό  από όλες τις τάξεις του σχολείου μας και από τους καθηγητές μας, τα οποία αποφασίσαμε να τα δώσουμε στο Κοινωνικό Ιατρείο Ρεθύμνης. Έτσι αφού επικοινωνήσαμε μαζί τους, αγοράσαμε κάποια από τα φάρμακα που είχαν άμεση ανάγκη και τους επισκεφτήκαμε τον Ιανουάριο του 2014. Στην ομάδα συμμετείχαν το πενταμελές συμβούλιο του Β1 και ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς.

              Το Κοινωνικό Ιατρείο  είναι ένας εθελοντικός σύνδεσμος  ο οποίος βοηθάει όσους είναι ανασφάλιστοι, ντόπιους και αλλοδαπούς.  Εκεί εργάζονται εθελοντικά γιατροί, όπως  γυναικολόγοι,  παιδίατροι , οδοντίατροι και άλλοι, τις μέρες που είναι κλειστά τα ιατρεία τους. Εθελοντικά, επίσης, εργάζονται και άλλοι συμπολίτες μας που συνεισφέρουν βοήθεια στην ταξινόμηση των φαρμακευτικών ουσιών, καθώς και στα γραφειοκρατικά.

              Από τότε που ιδρύθηκε το Κοινωνικό Ιατρείο Ρεθύμνης σωθήκαν χιλιάδες κάτοικοι, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν διαφορετικά τα προβλήματα με την υγεία τους. Για να βοηθήσουμε, μπορούμε κι εμείς να δώσουμε όχι μόνο χρήματα αλλά και φάρμακα που δεν μας χρειάζονται, αρκεί να μην είναι ληγμένα.

                Εάν όλοι προσπαθήσουμε να συνεισφέρουμε τα απαραίτητα, θα έχουμε ένα καλύτερο μέλλον χωρίς προβλήματα.                

Γερανιωτάκη  Ανδρονίκη, Β1 

Αποστολάκη Μαρία, Β1      

 

 

Εικόνα-3Εικόνα-5 Εικόνα-4

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top