Φιλία

Φιλία

 

Η φιλία υμνήθηκε σε όλες τις εποχές σαν ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά. Είναι εξαιρετικά

Φιλία-1

πολύτιμη και σχεδόν απαραίτητη για τη ζωή του ανθρώπου για αυτό και ο άνθρωπος δημιουργεί φιλίες από τα πρώτα του κιόλας χρόνια, από τη νηπιακή ηλικία. Πολλές φορές η έννοια της φιλίας συγχέεται με εκείνη της πα

ρέας, όμως αυτά τα δύο διαφέρουν. Για τη δημιουργία μιας φιλίας χρειάζεται κάτι παραπάνω από απλώς κάποια κοινά ενδιαφέροντα, κάποια συγκεκριμένα πράγματα, πρόσκαιρα πράγματα, που τυγχάνει να αρέσουν και στους δύο. Οι φιλίες, όπως και όλες οι ανθρώπινες σχέσεις δεν διαρκούν για πάντα όμως υπάρχουν φιλίες, αληθινές φιλίες που κρατάνε μια ολόκληρη ζωή.

 

Η αληθινή φιλία είναι ένας θησαυρός που δεν έχουν όλοι την τύχη να τον κατακτήσουν. Αλλά τι σημαίνει άραγε να είναι κάποιος αληθινός φίλος, »κολλητός» όπως λέμε σήμερα; Ο αληθινός φίλος όπως το νιώθω εγώ είναι αυτός που εμπιστεύεσαι πιο πολύ και από τον εαυτό σου, που ξέρει τα πάντα για εσένα, που τον αγαπάς και ξέρεις ότι σε αγαπάει και αυτός χωρίς να χρειάζεται να στο πει ποτέ. Αυτός που θέλεις να τα μοιραστείς όλα μαζί του, να είσαι συνέχεια μαζί του γιατί μόνο αυτός μπορεί να σε καταλάβει, μόνο αυτός μπορεί να σε κάνει να γελάσεις. Αυτός που πας στο σπίτι του χωρίς να σε έχει καλέσει και συμπεριφέρεσαι σαν να είναι και δικό σου σπίτι. Είναι αυτός που σε βρίζει, σε χτυπάει και αντί να θυμώσεις γελάς. Αυτός που σε μια δύσκολη στιγμή θες να τρέξεις κοντά του και να κλάψεις στον ώμο του. Ο αληθινός φίλος είναι ο αδερφός που διάλεξες εσύ να έχεις.  Όπως είχε πει και κάποιος << η φιλία δεν είναι θέμα επιβίωσης, ωστόσο δίνει αξία στη ζωή. Φιλία σημαίνει να έχεις συνοδοιπόρο στη ζωή σου και να μπορείς να ακουμπάς χωρίς να τον βαραίνεις, να στηρίζεσαι χωρίς να εξαρτιέσαι, να κρίνεις χωρίς να συγκρίνεις, μα κυρίως να ακούς, χωρίς να προσποιείσαι ότι ακούς>>.

Φιλία-2

Με λίγα λόγια η αληθινή φιλία είναι η φιλία χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς να υπάρχει άμεσο ή απώτερο συμφέρον, η φιλία που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, στην ειλικρίνεια, στην αγάπη και τον αλληλοσεβασμό. Γι’αυτό, σήμερα, που οι σχέσεις των ανθρώπων βασίζονται κυρίως στην ιδιοτέλεια μια τέτοιου είδους φιλία είναι κάτι πραγματικά σπάνιο. Πρέπει λοιπόν, κατά τη γνώμη μου όλοι όσοι έχουν αληθινούς φίλους να το εκτιμούν και να θεωρούν τους εαυτούς τους ιδιαίτερα τυχερούς.

Φιλία-3

                                                                                         Κωνσταντίνα Παπαδάκη Γ’5

Σχολιάστε

Top