Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι

pontikaki

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι, είναι ένα πάρα πολύ γνωστό παραμύθι του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών, Ευγένιου Τριβιζά.

Ο Τρωκτικούλης, ένα ποντικάκι ζει με τον παππού του σε μια ποντικότρυπα. Όνειρο του είναι να αγγίξει ένα αστέρι. Ο παππούς του, του λέει ότι αυτό που ζητά είναι δύσκολο, καθώς τα αστέρια είναι πολύ ψηλά και δεν είναι εύκολο να τα αγγίξει κανείς.

Μια Παραμονή Χριστουγέννων όμως ο Τρωκτικούλης, βλέπει στο σπίτι που έχει την ποντικότρυπα του, να έχουν στολίσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και στην κορυφή του να υπάρχει ένα αστέρι. Σκέφτηκε λοιπόν ότι μπορεί να αγγίξει το αστέρι ανεβαίνοντας στο δέντρο.

Καθώς ανεβαίνει, συναντά διάφορα στολίδια, όπως έναν στρατιώτη, μια κούκλα κι έναν ναύτη. Και τα τρία στολίδια προσπαθούν να τον πείσουν, να τους ακολουθήσει κι έτσι να μην πραγματοποιήσει το όνειρο του, τάζοντας του διάφορα. Χρήμα, ασφάλεια, σιγουριά, δόξα. Μα εκείνο δεν τα ακούει και συνεχίζει να ανεβαίνει μέχρι που φτάνει ψηλά και αγγίζει το αστεράκι. Έτρεξε ευτυχισμένο να το πει στον παππού του. Όταν ξαναγύρισε για να το δει το φωτεινό αστεράκι είχε σβήσει. « Φαίνεται ότι γύρισε πάλι ξανά στον ουρανό!» Σκέφτηκε το ποντικάκι  και αναρωτήθηκε ποιο είναι αυτό που άγγιξε. Αφού άγγιξα το ένα, θα καταφέρω να τα αγγίξω και όλα τα άλλα.

Ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, που δείχνει ότι πρέπει να ακολουθούμε τα όνειρα μας. Όσες δυσκολίες και να συναντούμε στο δρόμο μας, να μη το βάζουμε κάτω και να προσπαθούμε συνέχεια για ότι έχουμε ονειρευτεί.

Σχολιάστε

Top