eTwinning πρόγραμμα «Stick together in times of Corona»

1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου»

Το 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας ίδρυσε το eTwinning πρόγραμμα με τίτλο «Stick together in times of Corona” με συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από 12 χώρες.

Οι χώρες που πήραν μέρος στο πρόγραμμα αυτό ήταν οι παρακάτω:

Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Κροατία, Σλοβακία, Σερβία, Αλβανία, Ουκρανία, Γεωργία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Πολωνία.

Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Ο εγκλεισμός λόγω κορονοϊού στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ο στόχος της όλης προσπάθειας ήταν να ενθαρρύνει τους μαθητές να εκφράσουν τα συναισθήματα που βίωναν αυτήν την περίεργη και πρωτόγνωρη περίοδο αλλά και να αξιοποιήσουν εποικοδομητικά τον άφθονο χρόνο τους κατά την διάρκεια της καραντίνας.

Η δράση eTwinning δίνει στους μαθητές την ευκαιρία  να μοιραστούν τις απόψεις και τις ιδέες τους με μαθητές από άλλες χώρες και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Η συμμετοχή των μαθητών του σχολειού μας ήταν αρκετά μεγάλη. Παρακάτω παραθέτουμε κάποια λίνκ με τα έργα των μαθητών μας και των μαθητών από άλλες χώρες.

Ευχαριστούμε τους μαθητές για την συμμετοχή τους.

Υπεύθυνη καθηγήτρια:

Γιολάντα Χριστοπούλου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης