1ο τεύχος

Προσθέστε δευτερεύουσα επικεφαλίδα (1)

«ΟΙΣΤΡΟΣ»

Σας καλωσορίζουμε στο πρώτο φύλλο της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Οίστρος». Την εφημερίδα εκδίδουν οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στο ομώνυμο πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων του σχολείου μας. Ωστόσο, η εφημερίδα μας αποτελεί βήμα «διαλόγου» όλων των ….

Στη μνήμη του Άλκη Καμπανού

Κι όμως … ξανά!

Κεντρικό θέμα των ειδήσεων τις τελευταίες μέρες αποτελεί ο τραυματισμός ενός αστυνομικού από ένα δεκαοχτάχρονο αγόρι κατά τη διάρκεια διεξαγωγής ενός αγώνα βόλευ. Η είδηση οδήγησε στη λήψη μέτρων από τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση ….

H εικόνα προέρχεται από την ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης Πρόσβαση στο Facebook

«ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ»

      Αφορμή για τη σύνταξη του συγκεκριμένου άρθρου στάθηκε η επίσκεψη εκπροσώπων του Κέντρου Πρόληψης  «Πρόσβαση»  στο σχολείο μας την περασμένη εβδομάδα. Η ενδιαφέρουσα δράση που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής ….

1ο Γυμνάσιο Βέροιας

«ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Τα σχολεία ξεκινούν και η αγωνία των μαθητών χτυπά κόκκινο για μια ακόμη σχολική χρονιά! Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας και ειδικά για τους μαθητές που αλλάζουν σχολική ….

Χωρίς εικόνα

Εφηβεία, μια δύσκολη και περίπλοκη χρονική περίοδος

https://schoolpress.sch.gr/4gym/?p=118 Η εφηβεία αποτελεί μια μεταβατική χρονικά περίοδο από την παιδική, ανέμελη, στην ενήλικη, υπεύθυνη και ανεξάρτητη ζωή. Κατά την περίοδο αυτή, ο έφηβος διαμορφώνει τον χαρακτήρα του, αναπτύσσει την κοινωνικότητά του και καλλιεργεί τη ….

Μαθητικές εκλογές

Μήπως πρέπει να ξανασυστηθούμε;

Στις μέρες μας η συμμετοχή των νέων στα κοινά σταδιακά φθίνει. Στις τελευταίες, άλλωστε, βουλευτικές εκλογές, η αποχή των νέων ψηφοφόρων ήταν πολύ μεγάλη. Ανάλογη στάση, όμως, παρατηρείται και στις μαθητικές εκλογικές διαδικασίες. Αρχικά, μεγάλο ….

Χωρίς εικόνα

«Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ»

Παλιά, όπως μάθαμε στο σχολείο, υπήρχε στη χώρα μας ένα μεγάλο πρόβλημα: η διγλωσσία. Πάει να πει κάποιοι – οι λίγοι – γράφανε και μιλούσαν μια ακαταλαβίστικη γλώσσα ,την καθαρεύουσα , ενώ κάποιοι άλλοι – ….

Χωρίς εικόνα

Σχολικός Εκφοβισμός

Ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό πραγματοποιήθηκε στη Βέροια την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια. Τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός;  «Ο σχολικός εκφοβισμός ή αλλιώς θυματοποίηση (bullying) είναι πλέον ένα διαδεδομένο φαινόμενο ….

pexels-ylanite-koppens-697673 (1)

Η τέχνη της ζωγραφικής

  Σας έχει τύχει ποτέ να θέλετε να εκφράσετε τις σκέψεις σας και τα συναισθήματα σας και να μη βρίσκετε τα κατάλληλα λόγια; Σας έχει τύχει ποτέ να πλήττετε αφόρητα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού ….

Χωρίς εικόνα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ

Σήμερα το 2023, στην εποχή του Ιnternet και των social media, η πίεση που ασκείται στον κόσμο να «συμμορφώνεται» στα πρότυπα ομορφιάς έχει αυξηθεί σε ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο. «Μη φας για χ μέρες!», «Κόψε ….