Ο Τσίχλας και το περιβάλλον!

Ο Τσίχλας και το περιβάλλον!

tsixlas

 Καθώς ο Τσίχλας καθόταν και έβλεπε λίγη τηλεόραση στο σαλόνι του, είδε μια έκτακτη είδηση. Ένα ακόμη πάρκο θα γίνονταν εργοστάσιο. Ο Τσίχλας ήταν  στεναχωρημένος επειδή ήδη σε δύο εβδομάδες είχαν κατασκευαστεί 3 εργοστάσια και εάν συνέχιζαν έτσι το περιβάλλον στη πόλη του θα καταστρεφόταν όλο και περισσότερο. Το νερό θα σταματούσε να ήταν καθαρό λόγω των απόβλητων που θα έπεφταν στην λίμνη, ο αέρας θα μολύνονταν από τα καυσαέρια και το χειρότερο από όλα δεν είχαν μέλι να φάνε αφού οι μέλισσες δεν θα μπορούσαν να βρουν λουλούδια!

Ο Τσίχλας δεν μπορούσε να τους αφήσει να το κάνουν αυτό και τότε του ήρθε η πιο φανταστική ιδέα. Θα έκανε μια διαδήλωση για να δείξει σε όλους τι σημαίνει το περιβάλλον για εκείνον. Αλλά δεν μπορούσε να το κάνει μόνος του, χρειαζόταν βοήθεια. Γι” αυτό φώναξε τους 2 καλύτερους του φίλους τον Μικρό Μπουρίτο και τον Μπιφτεκάκι.

Έτσι το σχέδιο ξεκίνησε, διοργάνωσαν διαδηλώσεις και μίλησαν με πολίτες.  Πολλοί συμφώνησαν μαζί τους αλλά για να πετύχει το σχέδιο τους έπρεπε να  πείσουν ένα άτομο ακόμα, τον δήμαρχο Κιτρινάκη. Γι” αυτό πήγαν στο δημαρχείο για να τον επισκεφτούν. Προσπάθησαν να του δείξουν τι επιπτώσεις θα έχουν στο περιβάλλον όλα αυτά τα εργοστάσια αλλά εκείνος δυστυχώς δεν άλλαζε γνώμη.  Είπε ότι είναι καλύτερα να σταματήσουν γιατί τα εργοστάσια θα βοηθήσουν την Αρκουδούπολη. Ο Τσίχλας και οι φίλοι του γύρισαν σπίτι λυπημένοι. Δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο πια.

Μετά από λίγες μέρες είχε φτάσει η τελευταία μέρα πριν το πάρκο γίνει εργοστάσιο, ο Τσίχλας πήγε εκεί για μια τελευταία βόλτα. Πίστευε ότι όλα είχαν χαθεί μέχρι που του ήρθε ένα σχέδιο στο μυαλό του. Φώναξε τους φίλους του και όλο το βράδυ ετοίμαζαν το σχέδιο. Το επόμενο πρωί πήγαν στο δημαρχείο και φώναξαν όλη τη πόλη. Όλοι αναρωτήθηκαν γιατί είναι εκεί. Τότε είδαν τον Τσίχλα πάνω στη σκηνή και τους είπε: «Κυρίες και κύριοι σήμερα σας κάλεσα εδώ για να σας μιλήσω για ένα τραγικό λάθος που έχουμε κάνει. Όπως ξέρετε κάποια πάρκα μας έχουν γίνει εργοστάσια. Η φύση είναι αυτή που μας δίνει οξυγόνο, είναι το σπίτι μας! Δεν πρέπει να τη μετατρέπουμε σε εργοστάσια. Όπως επίσης δεν πρέπει να πετάμε σκουπίδια σε αυτή, πρέπει να τη αγαπάμε και να τη φροντίζουμε σαν να είναι φίλος μας! Γι” αυτό ζητώ την βοήθεια σας, να σταματήσουν να χτίζονται άλλα εργοστάσια.»  Όλοι πήραν κουράγιο από τα λόγια του Τσίχλα και στο τέλος ακόμα και ο δήμαρχος πείστηκε. Έτσι σταμάτησαν τα σχέδια για την καταστροφή του πάρκου.

Ο Τσίχλας, το Μικρό Μπουρίτο και ο Μπιφτεκάκι έσωσαν την πόλη, έτσι ακόμη μια αποστολή τους τέλειωσε και άραξαν στο πάρκο τρώγοντας ένα μεγάλο βάζο μέλι.

Ηλιάννα Α. <3

Top