Πώς να χρησιμοποιείς σωστά το διαδίκτυο

Πώς να χρησιμοποιείς σωστά το διαδίκτυο

 

 

Το διαδίκτυο είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και έχει πάρα πολλά θετικά αν το χρησιμοποιούμε σωστά, τηρώντας κάποιους κανόνες ασφαλούς χρήσης. Αν γίνεται ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου, τα παιδιά πιθανόν να βρεθούν εκτεθειμένα σε κινδύνους όπως αποπλάνηση ανηλίκων, ηλεκτρονικός/διαδικτυακός εκφοβισμός και το βασικότερο είναι ότι η υπερβολική χρήση προκαλεί εθισμό.

Οι γονείς θα πρέπει πάντα να επικοινωνούν με τα παιδιά τους, είναι εξαιρετικής σημασίας, προκειμένου τα παιδιά να νιώθουν την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη να συζητήσουν μαζί τους οποιοδήποτε θέμα τα απασχολεί ή τα φοβίζει. Δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλή και προστατευμένα όταν χρησιμοποιούν τον υπολογιστή του σπιτιού. Υπάρχουν εφαρμογές, οι οποίες προσφέρουν τη δυνατότητα για προστασία των παιδιών από το ανεπιθύμητο και επιβλαβές περιεχόμενο από οποιαδήποτε συσκευή κι αν συνδεθεί στο διαδίκτυο.

Ο Serge Tisseron, από τους πιο γνωστούς Γάλλους ψυχαναλυτές-ψυχίατρους στη χώρα του, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη μελέτη των σχέσεων των νέων με τις νέες τεχνολογίες και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στους νέους ανθρώπους, ανέπτυξε τον κανόνα «3-6-9-12», ο οποίος υιοθετήθηκε πλήρως αργότερα από τη γαλλική Ένωση Παιδιάτρων. Τι μας λέει αυτός ο κανόνας, «Όχι τηλεόραση πριν από τα 3 χρόνια, όχι παιχνίδια σε κονσόλα πριν από τα 6, καθόλου διαδίκτυο πριν από τα 9 χρόνια και καθόλου μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από τα 12».

Να θυμάσαιprostasia

  • Ό,τι τοποθετείς εκεί μπορεί να γίνει «δημόσιο».
  • Ό,τι τοποθετείς εκεί θα μείνει για πάντα.
  • Δεν πρέπει να πιστεύεις όλα όσα βρίσκεις στο διαδίκτυο.

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ

 

Μαρία Φ.

Top