ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ

recipe-banana-muffins

Υλικά

110 γρ. βρώμη σε νιφάδες, 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 25 γρ. μπέικιν πάουντερ, 150 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες, 440 γρ. μπανάνες ώριμες, 200 γρ. φυστικοβούτυρο, 120 γρ. μέλι, 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά 18 θήκες για μάφινς.

Σε μεγάλο μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες (με πιρούνι ή πολτοποιητή πατάτας). Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, το μέλι και τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.

Αλέθουμε τη βρώμη σε επεξεργαστή τροφίμων, μέχρι να αποκτήσει την όψη αλευριού. Τη μεταφέρουμε σε δεύτερο μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα.

Σταδιακά προσθέτουμε το στερεό στον υγρό μείγμα και ενώνουμε όλα τα υλικά χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα.

Μοιράζουμε το μίγμα στις φόρμες.

Ψήνουμε τα μάφινς για 5′. Κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20′ ακόμα, μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο εσωτερικό τους.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Παναγιώτα (Δ Καστρί)

Top