Εκπαίδευση για όλους

ΑΠΟ: Γαρμπιδάκη Σοφία - Απρ• 26•13

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  Στις 25 Απριλίου 2013,το τμήμα μας συμμετείχε σε μια δράση που είχε θέμα ‘’Όλα τα παιδιά της Γης να έχουν δασκάλους στα σχολεία τους’’ με τη συμβολή της actionaid και άλλων οργανισμών.Στη δράση αυτή συμμετείχαν έως και 15 εκατομμύρια σχολεία σε όλο τον κόσμο,όπως και εμείς.

Αρχικά,σε ένα ρολό χαρτί,σχεδιάσαμε το περίγραμμα του σώματος ενός ανθρώπου,ο οποίος συμβόλιζε όλους τους δασκάλους και τις δασκάλες του κόσμου.Μέσα στο σχέδιο αυτό,γράψαμε διάφορα συνθήματα και πολλά πράγματα που αφορούσαν όλους τους εκπαιδευτικούς του κόσμου.Μερικά από αυτά ήταν:Οι δάσκαλοι είναι λιγοστοί στις φτωχές χώρες,Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση κ.α.Τελικά,είχαμε γεμίσει όλο το σώμα!!

Ο δάσκαλός μας,μας μοίρασε ανά 2 ή 3 παιδιά κάρτες οι οποίες αναφέρονταν σε ένα σχολεία φτωχά,σε μια χώρα της Γης.Στο πίσω μέρος της κάρτας,γράφαμε τα χαρακτηριστικά του δασκάλου στο σχολείο και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

Ένα παιδί είχε σχεδιάσει σε ένα ρολό χαρτί το περίγραμμα της Γης και η κάθε ομαδούλα πήγαινε σε αυτόν και κολλούσε ένα χαρτάκι με τη χώρα που είχε η κάρτα του εκεί που βρισκόταν στο χάρτη.

  Έπειτα,είδαμε ένα βίντεο που είχε τίτλο: ‘’Οι φωνές της αλλαγής’’.Είχε θέμα τα κορίτσια που δεν πήγαιναν σχολείο,σε ένα χωριό και πώς μια δασκάλα έφερε μια συναρπαστική αλλαγή.Στο τέλος,τα κορίτσια άρχισαν να μορφώνονται με τη συμβολή αυτής της δασκάλας.

  Με το μεγάλο χαρτί που έγραφε για θέματα που αφορούσαν τους δασκάλους,βγάλαμε φωτογραφίες τις οποίες θα στείλουμε σε όλους τους οργανισμούς.

Με αυτή τη δράση,ελπίζουμε να πηγαίνουν σε σχολεία όλο και περισσότεροι δάσκαλοι και να διδάσκουν σε παιδιά.Οι φωνές μας ας γίνουν όλο και πιο δυνατές και να φέρουν αυτή τη υπέροχη αλλαγή.

 

Σοφία Γαρμπιδάκη

Σχολιάστε

Top