Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα

Τα περσινά Χριστούγεννα, οι νονές μου, μου πήραν για δώρο ένα επιτραπέζιο που ονομάζεται «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα». Το παιχνίδι αυτό παίζεται με δύο έως έξι παίχτες και είναι για παιδιά από 9 ετών και άνω. Έχει ένα ταμπλό που απεικονίζει τον χάρτη της Ελλάδας και περιέχει 150 κάρτες πόλεων, 600 ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους, 6 πιόνια, 1 ζάρι και οδηγίες χρήσης.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι κάθε παίχτης να περάσει από όλες τις πόλεις-σταθμούς που αναδεικνύουν οι κάρτες του και, απαντώντας σωστά τις ερωτήσεις, να καταφέρει να είναι ο πρώτος που θα φτάσει ξανά στην αφετηρία, τον αρχικό του σταθμό. Έτσι αναδεικνύεται ο νικητής του παιχνιδιού.

Το επιτραπέζιο αυτό, είναι ένα παιχνίδι γνώσεων και μέσα από αυτό μαθαίνει κανείς τα διαμερίσματα, τους νομούς, καθώς και τις πρωτεύουσες της Ελλάδας. Μπορούμε επίσης να μάθουμε διάφορες άλλες ενδιαφέρουσες ιστορικές πληροφορίες για την κάθε περιοχή της χώρας μας.

Είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια. Τώρα που είμαστε πολλές ώρες στο σπίτι, είναι ένας τρόπος να περάσουμε ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο μας, αλλά και να μάθουμε επίσης.

   Μιχάλης Κωστόπουλος, Ε΄2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης