ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ- ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Το ελαιόλαδο σε σχέση με άλλου τύπου έλαια είναι η καλύτερη επιλογή για τη διατροφή μας, αφού με τις ευεργετικές του ιδιότητες διασφαλίζει την όμορφη γεύση και την υγεία μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄τάξης, μαζέψαμε τις ελιές και μάθαμε για τη διαδικασία μετατροπής τους σε λάδι.
Αποφασίσαμε να συνεισφέρουμε στην προστασία του περιβάλλοντος κάνοντας ανακύκλωση λαδιού. Το λάδι που προέρχεται από το μαγείρεμα . συνήθως καταλήγει στο νεροχύτη της κουζίνας κι αυτό γιατί δε γνωρίζουμε την καταστροφή που προκαλούμε στο περιβάλλον.
Ένα λίτρο καμένου λαδιού μολύνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, ποσότητα η οποία είναι ικανή για να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια!
Εμείς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού συλλέγουμε το μαγειρεμένο λάδι , το στέλνουμε για ανακύκλωση και μετατρέπεται σε βιοκαύσιμα.
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.