Αξιολόγηση του Προγράμματος.

Τελική Αξιολόγηση του Προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων με τίτλο:

Ψηφιακό Σχολικό Περιοδικό “Μαθητοκουβέντες του 2ου Γυμνασίου Ζακύνθου”.

Στο σχολείο μας, το 20 Γυμνάσιο Ζακύνθου, κατά το σχολικό έτος 2022-23 υλοποιήθηκε το πρόγραμμα Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα: «Ψηφιακό Σχολικό Περιοδικό με τίτλο Μαθητοκουβέντες του 2ου Γυμνασίου Ζακύνθου». Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν είκοσι τρεις (23) μαθητές/μαθήτριες του τμήματος Β2. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε εκτός ωρών διδασκαλίας και συγκεκριμένα κάθε Παρασκευή στις από τις 13.00 έως τις 14.00, αλλά και με παρεμβάσεις εντός των διδακτικών ωρών.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στην θεματολογία Δημοσιογραφικός Λόγος, Μαθητικός Τύπος, Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφορία, Ψηφιακός Γραμματισμός. Οι μαθητές ανέλαβαν ρόλους (Θεματικοί Συντάκτες, Ρεπόρτερ, Φωτογράφοι, Διορθωτές κειμένου, Αρχισυντάκτης) και διοργάνωσαν ένα ψηφιακό σχολικό περιοδικό που κάλυψε τα σημαντικά γεγονότα της σχολικής χρονιάς που πέρασε, όπως τις μαθητικές εκλογές, τις σχολικές εορτές, δραστηριότητες κοινωφελούς σκοπού όπως το bazaar, δράσεις βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των μαθητών όπως το γκράφιτι κατά του bullying, το παγκάκι της φιλίας και το καλωσόρισμα της Άνοιξης, επισκέψεις όπως αυτή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που προάγουν τη φιλαλληλία, σχολικές θεατρικές παραστάσεις και συμμετοχές του σχολείου σε διαγωνισμούς όπως αυτόν της ρομποτικής. Συγκεκριμένα εξέδωσαν δύο τεύχη του περιοδικού “Μαθητοκουβέντες του 2ου Γυμνασίου Ζακύνθου” στην ψηφιακή πλατφόρμα schoolpress.sch.gr με τίτλους:

1) Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2022

2) Μάρτιος – Μάιος 2023

όπου κάλυψαν τα σημαντικότερα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο σχολείο τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους.

Στην πραγματικότητα αντιμετώπισαν με υπευθυνότητα σαν δημοσιογράφοι – ρεπόρτερς τα διαδραματιζόμενα στο σχολείο τους γεγονότα, αποτυπώνοντάς τα στην πραγματική τους διάσταση. Κατά τη δημοσιογραφική τους έρευνα συγκέντρωσαν φωτογραφικό υλικό, πήραν συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές συμμαθητές τους, τους καθηγητές τους ή ακόμη και από τους επίτιμους προσκεκλημένους του σχολείου τους.

Το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας εμπεριέχει την ικανοποίηση να παρουσιάσουν στην ιστοσελίδα του σχολείου τους και μέσω αυτής να διασπείρουν στη σχολική κοινότητα ένα ψηφιακό περιοδικό που διακρίνεται για την ποιότητα της θεματολογίας όπως τη μουσική μελέτη και το θέατρο και προάγει τις ιδέες του εθελοντισμού, της κοινωφελούς δράσης και της διαμεσολάβησης για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού.

 

Ζάκυνθος 24-05-2023

Οι καθηγητές του προγράμματος:

Παναγιώτης Πυλαρινός,

Ελένη Νικολού,

Μαρίνα Σταμίρη.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης