Τουρνουά Πιγκ-Πογκ(Ping Pong)

afisa

 

Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Τρικάλων, για πρώτη φορά στα έξι χρόνια της λειτουργίας του, διοργανώθηκε Τουρνουά Πιγκ-Πογκ(Ping Pong), 2-4 Ιουνίου, με συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές.

Σχετικά με το πώς φτάσαμε εδώ και το εκπαιδευτικό «παρασκήνιο» γράφει η Μαρία Ζιώγκου, εκπαιδευτικός Πληροφορικής και πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων.

«Όλα ξεκίνησαν μέσα στο μάθημα. Κάναμε μια συζήτηση σχετικά με το υλικό που ήθελαν να τους φέρω για να κάνουμε παρουσιάσεις. Μου είπαν ότι τους αρέσει πολύ το πιγκ-πογκ και ότι έχουν μέσα στις πτέρυγες ένα τραπέζι και παίζουν. Ήθελαν να μάθουν και άλλα στοιχεία για αυτό.

Κάποιος είπε ότι θα ήταν ωραία αν είχαμε και στο σχολείο ένα να παίζουμε γιατί στην πτέρυγα είναι πολλά τα άτομα και δεν έχουν τόσο χρόνο. Εκεί άδραξα την ευκαιρία και τους είπα αν θα ήθελαν να κάνουμε ένα τουρνουά. Και φυσικά συμφώνησαν. Όλοι μαζί συμφωνήσαμε τους κανόνες του τουρνουά και δήλωσαν συμμετοχή όσοι ήθελαν. Με κλήρωση βγήκαν τα ζευγάρια και συντάξαμε τα φύλλα του αγώνα. Τέλος κάναμε την Αφίσα. Από παιδαγωγικής απόψεως ήταν πάρα πολύ καλό γιατί συνδυάσαμε τρία προγράμματα:

1) Microsoft Word για την Αφίσα και τους κανόνες του τουρνουά

2) Microsoft Excel για τα φύλλα αγώνος

3) Microsoft Power Point για την παρουσίαση του αθλήματος

Με όλη αυτή τη διαδικασία είδαν και έμπρακτα τη χρήση των προγραμμάτων και υπήρχε κίνητρο για αυτούς να δουλέψουν. Επίσης, έγινε και κατανομή ρόλων. Ο Τόμι είναι ο συντονιστής του τουρνουά και άλλα δύο άτομα είναι στη γραμματεία. Ο Furtziou ασχολήθηκε με την αφίσα και ο Ruli έφτιαξε την παρουσίαση στο Power-Point.

Το φύλλο αγώνος το έκαναν όλοι μαζί. Ουσιαστικά εγώ απλά παρακολουθούσα τη διαδικασία και τους εμψύχωνα. Τα παιδιά είχαν όλα ενεργό ρόλο και όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν από κείνους. Γι” αυτό και όταν κάναμε τις πρόβες λειτουργούσαν όλα ρολόι και δε δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Ήταν υπεύθυνοι οι ίδιοι και φρόντισαν να πάνε όλα καλά

Όλα τα απαραίτητα αντικείμενα για το Τουρνουά τα κατασκεύασαν οι μαθητές μόνοι τους, χρησιμοποιώντας ό,τι υλικά διαθέτει το σχολείο. Το τραπέζι που χρησιμοποιήσαμε αποτελείται από 4 θρανία μαθητών κολλημένα μεταξύ τους. Για την γραμματεία του τουρνουά πήραμε ένα θρανίο από μία αίθουσα, ενώ τον συντονισμό του Τουρνουά, τον είχε ο διαιτητής ο Τόμι.

 

image

Τραπέζι του Ping Pong άμα υπάρχει διάθεση και φαντασία όλα γίνονται!!!!

      image image          image

        Οι θέσεις των θεατών                               H Γραμματεία                                 Ο Διαιτητής Τομι

 

Όλα έτοιμα λοιπόν για να αρχίσει το ματς….

 

image

 

1ος Γύρος

image

image

image

 

2os Γύρος

image

image

 

3ος Γύρος

image

 

Το τουρνουά πιγκ- πογκ είχε μεγαλύτερη διάρκεια από την προγραμματισμένη λόγω σκληρού συναγωνισμού. Δυστυχώς κανένας από τους συμμετέχοντες καθηγητές δεν κατάφερε να «ανεβεί στο βάθρο των νικητών». Στην περίπτωση αυτή οι μαθητές ξεπέρασαν τους δασκάλους!!!

Η απονομή

image

 

image

 

image

image

 

Σχολιάστε

Top