» ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΨΩΜΙ»

σιταρι

Το φθινόπωρο, οι γεωργοί οργώνουν τα χωράφια. Αργότερα, παίρνουν ένα μεγάλο τσουβάλι που έχει σπόρους και σπέρνουν με αυτούς το χωράφι.

Την άνοιξη, που πέφτουν βροχές, το σιτάρι μεγαλώνει και σιγά σιγά παίρνει το πράσινο χρώμα. Μετά αρχίζουν να κιτρινίζουν.

Το καλοκαίρι, που το σιτάρι είναι κατακίτρινο, το θερίζουν και τους σπόρους τους βάζουν σε ένα τσουβάλι και το πάνε στο μύλο για να το κάνουν αλεύρι. Με το αλεύρι αυτό , και άλλα υλικά φτιάχνουμε ψωμί.

Σχολιάστε

Top