Τα αξιοθέατα της Ρώμης

Φοντάνα ντι Τρέβι

Η Ρώμη είναι σίγουρα ένας από τους προορισμούς που δύσκολα κάποιος αντιστέκεται. Αυτό οφείλεται στο συνδυασμό των σύγχρονων παροχών μιας μεγαλούπολης που έρχονται σε όμορφη αντίθεση με τα δεκάδες ιστορικά μνημεία.

Για αυτό το λόγο είναι σχεδόν αδύνατο σε μία μόνο επίσκεψη να καταφέρει κανείς να δει και να ανακαλύψει όλα αυτά που έχει να του προσφέρει αυτό το μέρος. Για αυτό το λόγο η Ρώμη είναι αδιαμφισβήτητα ο προορισμός που θα θέλει κάποιος να επισκέπτεται ξανά και ξανά.

Γνωρίστε τα TOP  5 αξιοθέατα της Ρώμης και ετοιμαστείτε για το επόμενο ταξίδι σας στην πρωτεύουσα της Ιταλίας!

 

1. Trastevere

trastevere

 

Βρίσκεται στη δυτική ακτή του Τίβερη και μερικά χιλιόμετρα νότια από το Βατικανό. Είναι ένα από τα παλαιότερα προάστια σε όλη τη Ρώμη. Τα στενά γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια που είναι γεμάτα με δεκάδες μπαρ καφέ, οι ιστορικές προσόψεις των κτιρίων ,οι όμορφες πλατείες που προσφέρονται για να θαυμάσει κανείς την υπέροχη θέα είναι ικανά να σε αιχμαλωτίσουν με την ομορφιά τους και να σε ταξιδέψουν πίσω στους αιώνες, Η πλατεία της Σάντα Μαρία είναι το μέρος που θα πρέπει να βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα σας καθώς εκεί βρίσκεται η ψηλή εκκλησία που οι κορυφές της αγγίζουν τον ουρανό.

 

2.  Colloseum

coloseum

Μετά από μερικές ώρες περιπλάνησης στα δυτικά του Τίβερη επισκεφτείτε την ανατολική πλευρά όπου εκεί θα θαυμάσετε το Κολοσαίο, ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και η μεγάλη δομή του έχει περιέλθει σε ερείπια στις μέρες μας, ακόμα αποτελεί ένα επιβλητικό και πανέμορφο  μνημείο που στολίζει τη πόλη της Ρώμης. Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν ως αρένα για τους μονομάχους με σκοπό τη ψυχαγωγία του κόσμου και των αυτοκρατόρων. Στη ξενάγηση θα δείτε το κάτω μέρος, τα καθίσματα, την οβάλ αρένα και πολλά άλλα.

 

 

    3.  Βατικανό

batikano

 

Το Βατικανό θεωρείται και αυτό με τη σειρά του ένα από τα σημαντικότερα μνημεία που θα πρέπει να επισκεφτείτε. Παρόλο που είναι η μικρότερη χώρα στο κόσμο εκεί βρίσκονται μνημεία μεγάλου ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Η πλατεία του Αγίου Πέτρου με τη μεγαλύτερη εκκλησία στο κόσμο, τον οβελίσκο και τα δεκάδες μουσεία και βιβλιοθήκες θα σας περιμένουν να τα απολαύσετε.

 

 

4. Μαυσωλείο του Αδριανού

mafsolio

 

Το Μαυσωλείο του Αδριανού βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το Βατικανό στην αριστερή πλευρά του ποταμού Τίβερη. Πρόκειται για ένα μεγάλο και επιβλητικό κάστρο το οποίο χτίστηκε στα μέσα του 2ου αιώνα, έχει κυκλική δομή και περιβάλλεται από μεγάλα τείχη και τέσσερεις πύργους που είναι χτισμένοι σε κάθε γωνιά. Η βόλτα σας στο Μαυσωλείο του Αδριανού καθώς και στη γέφυρα που  τη στολίζουν υπέροχα αγάλματα θα σας δώσουν την ευκαιρία για ένα ρομαντικό περίπατο με υπέροχη θέα.

 

5.  Πάνθεον

pantheon1

 

Το Πάνθεον είναι ένας ναός αφιερωμένος στους θεούς του Ολύμπου, χτισμένος πάνω από 1800 χρόνια και αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της μεγάλης ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Είναι ένα μνημείο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν οι χοντροί τοίχοι, οι μεγάλες μαρμάρινες κολώνες αλλά περισσότερο από όλα ο  ψηλός τρούλος ύψους 43 μέτρων. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης σε πολύ κοντινή απόσταση από τη διάσημη πλατεία Ναβόνε.

 

Άρθρο από το μαθητή Ηλία Δεληκάρη του Α1

Σχολιάστε

Top