Τα αξιοθέατα της Ιαπωνίας

tokio

Ο  ουρανοξύστης  της  Μητροπολιτικής  Κυβέρνησης  του Τόκιο:   

tosho

To Κτήριο της Μητροπολιτικής Κυβέρνησης του Τόκιο, γνωστό και ως Tochō είναι ουρανοξύστης 48 ορόφων (ύψος 243 μέτρα) στο Σιντζούκου του Τόκιο. Η Μητροπολιτική Κυβέρνηση διοικεί τα 23 δημοτικά διαμερίσματα της ιαπωνικής πρωτεύουσας καθώς και τις πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά του υπόλοιπου νομαρχιακού διαμερίσματος του Τόκιο.

Το κτήριο διαθέτει δύο παρατηρητήρια, το βόρειο και το νότιο που βρίσκονται στον 45ο όροφο σε ύψος 202 μέτρων και προσφέρουν πανοραμική θέα. Η πρόσβαση είναι δωρεάν για πολίτες και τουρίστες. Το βόρειο παρατηρητήριο είναι ανοικτό από τις 9.30 το πρωί μέχρι στις 11 μ.μ. με καταπληκτική θέα στο Τόκιο τη νύχτα ενώ το νότιο είναι ανοικτό μέχρι τις 5.30 το απόγευμα. Σε κάθε παρατηρητήριο υπάρχει ένα καφέ και ένα τουριστικό κατάστημα με πολλά αναμνηστικά.

Όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, οι επισκέπτες μπορούν να δουν και το όρος Φούτζι.

Το Tochō σχεδιάστηκε από τον KenzοTange (1913-2005), έναν από τους σπουδαιότερους αρχιτέκτονες του 20ού αιώνα. Χτίστηκε το 1990 και μέχρι το 2006 ήταν το ψηλότερο κτήριο στο Τόκιο.

Το Fushimi-ku του Κιότο:

fushimi

 

Το Φουσίμι (Fushimi-ku), ένα από τα 11 δημοτικά διαμερίσματα του Κιότο.  Κάντε βαρκάδα στο κανάλι Horigawa, επισκεφτείτε εργαστήρια παραγωγής σακέ -το Φουσίμι είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα παραγωγής σακέ στην Ιαπωνία λόγω του νερού της περιοχής που είναι ιδανικό για την παρασκευή του. Μπείτε στο πανδοχείο Teradaya, το μέρος που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Ryoma Sakamoto, μια από τις διασημότερες μορφές της ιαπωνικής ιστορίας που ηγήθηκε της κίνησης για την ανατροπή του σογκουνά του Tokugawa. Επισκεφτείτε το ναό Gokonomiya-jinja, όπου περπατήσαμε στα δρομάκια, ανάμεσα σε όμορφα καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα,  αλλά και στο σύγχρονο εμπορικό κέντρο.αλλά και στο σύγχρονο εμπορικό κέντρο πολλοί πιστοί συρρέουν να πάρουν το αγιασμένο νερό από τις ολοκάθαρες πηγές του.

O κήπος  του  ναού Taizo-in  στο  Κιότο: 

kyoto-temple-zen

Ο ναός βρίσκεται μέσα σε ένα συγκρότημα περίπου 50 ναών με κύριο ναό τον Myoshinji (Μυοσίν’τζι ) της σέκτας ΡινζάιτουΖεν Βουδισμού. Ο κήπος του Taizο-in ντύνεται το Νοέμβριο στα χρώματα του Φθινοπώρου και όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, είναι πανέμορφος.

Οι περισσότεροι ναοί του Myoshinji είναι κλειστοί για το κοινό, οι επισκέπτες όμως αποζημιώνονται με ένα γαλήνιο περίπατο στους εξωτερικούς χώρους…

Και τέλος, το κέντρο  World Trade Center

WTC14

To παρατηρητήριο στον τελευταίο όροφο του WorldTradeCenter είναι ένα από τα μέρη από όπου μπορείτε να απολαύσετε το Τόκιο από ψηλά.

Η καταπληκτική  πανοραμική θέα του περιλαμβάνει τον TokyoTower, το TokyoSkyTree, τον κόλπο του Τόκιο, το όρος Φούτζι όταν το επιτρέπει ο καιρός, τη γραμμή Γιαμανότε (την ιστορική και πιο σημαντική σιδηροδρομική γραμμή της ιαπωνικής πρωτεύουσας), τον κήπο KyuShibaRikyu κ.α.

O ουρανοξύστης χτίστηκε το 1970, έχει 40 ορόφους και ύψος 163 μέτρα.

 

 

 

 

 

Άρθρο από το μαθητή Αλέξανδρο Βούλγαρη του Α1

Σχολιάστε

Top