Μια συνταγή για νέους … τώρα τις γιορτές

ΑΠΟ: ΚΑΡΑ ΑΛΗ ΜΠΙΛΓΚΕ - Ιαν• 20•19

Αυτή είναι μια συνταγή εύκολη που μπορούν να τη φτιάξουν όλοι οι νέοι για τα Χριστούγεννα!

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, 2-3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, σταματάμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα με μία σπάτουλα ή με μαρίζ, συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπλέντερ-μούλτι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το μοσχοκάρυδο, 2 κ.σ. από το αλεύρι μας και χτυπάμε πολύ καλά. (Αν χρησιμοποιήσουμε βανιλίνες, και όχι εκχύλισμα, τις προσθέτουμε στο μούλτι)
  • Όταν το μείγμα μας γίνει σκόνη το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ.
  • Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιών, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε στον κάδο σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Με το που απορροφηθεί το ένα ρίχνουμε το επόμενο.
  • Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο και το γάλα ανακατεύοντας ελάχιστα με μία μαρίζ.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 400 γρ. αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στον κάδο ενώ ανακατεύουμε ελαφρά με μία μαρίζ.
  • Βουτυροαλευρώνουμε πολύ καλά μία στρογγυλή φόρμα κέικ με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 25 εκ.
  • Ρίχνουμε εκεί το μείγμα για τη βασιλόπιτά μας και απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.
  • Πριν το ψήσιμο δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί!!!
  • Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!

ΤΑ ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 7 γρ. μαχλέπι
  • 2 γρ. μαστίχα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια
  • 2 βανίλιες ή 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 αυγά (200 γρ.) θερμοκρασία δωματίου
  • 75 ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 γεμάτη κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΠΗΓΗ:https://akispetretzikis.com/el/categories/keik/vasilopita-keik

https://cdn.cnngreece.gr/images/news/2016/12/23/1459147.jpg

Μηλοπιτάκια με κάστανα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
  • Βάζουμε τα κομμάτια από τα μήλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι.
  • Σε ένα μπλεντεράκι βάζουμε το τσουρέκι σε δύο δόσεις με το μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, γαρίφαλο, κανέλα, τα φιστίκια, τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει τρίμμα. Μεταφέρουμε στο μπολ με τα μήλα.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, τα κράνμπερι, τα κάστανα κομμένα σε κομμάτια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα για muffin με 12 θήκες.
  • Απλώνουμε το ένα φύλλο, πασπαλίζουμε με βούτυρο και το διπλώνουμε στα 4. Βάζουμε 1-2 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε τις γωνίες σχηματίζοντας ένα πουγκί.
  • Το βάζουμε στη θήκη, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, βούτυρο και στηρίζουμε στο κέντρο ένα στικ κανέλας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με άχνη, κανέλα και φύλλα δυόσμου.

ΤΑ ΥΛΙΚΑ

  • 2 μήλα κόκκινα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • 150 γρ. τσουρέκι
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. κράνμπερι
  • 150 γρ. κάστανα βρασμένα
  • 12 φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη

Για τη σύνθεση

  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 12 στικ κανέλας

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα σε σκόνη
  • φύλλα δυόσμου

Σχολιάστε

Top