Εύκολα φαγητά για τους φοιτητές

ΑΠΟ: polyhronia - Φεβ• 20•19

Όταν γυρνάς από τη σχολή κουρασμένος/η δε θέλεις να ετοιμάσεις κάτι γρήγορο για να φας;;  Εδώ θα βρεις μερικές εύκολες συνταγές για να φτιάξεις!!!

Σάντουιτς με χωριάτικο λουκάνικο και ζεστή λαχανοσαλάτα

Υλικά

Για το σάντουιτς

    • 4 λουκάνικα χωριάτικα
    • 8 φέτες από προζυμένιο χωριάτικο ψωμί
    • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
    • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
    • 3 κουτ. σούπας μέλι

Για τη ζεστή σαλάτα

  • 100γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 300γρ. λάχανο κομμένο πολύ λεπτά
  • 100γρ. καρότο τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 4 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 50γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 50γρ. σταφίδες μαύρες
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

Διαδικασία

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα σχαροτήγανο, βάζετε τα λουκάνικα και τα αφήνετε να ψηθούν για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα 2 είδη μουστάρδας και το μέλι και τα κρατάτε στην άκρη.

Για τη ζεστή σαλάτα: Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το λάχανο, το καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι να μαραθούν και αυτά.

Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε, μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά. Σβήνετε με το μηλόξιδο, προσθέτετε 5-6 κουτ. σούπας νερό, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη ρίγανη, τις σταφίδες, τα καρύδια, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.

Για τα σάντουιτς: Αλείφετε τις φέτες ψωμί με λίγο από το μείγμα μουστάρδας-μελιού που ετοιμάσατε. Βάζετε στις μισές φέτες τη ζεστή σαλάτα, από 1 λουκάνικο κομμένο στη μέση και κλείνετε με τις υπόλοιπες φέτες. Σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με το υπόλοιπο μείγμα μουστάρδας-μελιού.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε να ψήσετε τις φέτες ψωμί στο σχαροτήγανο μόλις βγάλετε τα λουκάνικα.

Για καλύτερο ψήσιμο καλό είναι να κάνετε χαρακιές στα λουκάνικα πριν τα ψήσετε.

 

Μακαρούνες από την Κάσο

Υλικά

  • ½ κιλό πέννες
  • 350γρ. σιτάκα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ κιλό πέννες
  • 350γρ. σιτάκα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

 Διαδικασία

Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο βούτυρο μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν ελαφρά.

Παράλληλα, βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε σαλατιέρα.

Αναμειγνύετε τη σιτάκα με λίγες κουταλιές από το νερό στο οποίο βράσατε τα ζυμαρικά, προσθέτετε το μείγμα στη σαλατιέρα και ανακατεύετε. Ρίχνετε πάνω από τα ζυμαρικά και τα κρεμμύδια, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Σημείωση: H σιτάκα είναι ένα κρεμώδες κασιώτικο τυρί. Αν δεν έχετε σιτάκα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό.

ΠΗΓΉ: https://www.olivemagazine.gr/……

 

Σχολιάστε

Top