Πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα και ταυτόχρονα η Σαρακοστή… Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικές νηστίσιμες συνταγές!
Ταραμοσαλάτα
Υλικά
170 γρ.. λευκός ταραμάς
2 πράσα, ψιλοκομμένα
100 ml χυμό λεμόνι
120 ml ελαιόλαδο
5-6 μέτριες πατάτες, βρασμένες
Εκτέλεση
Βάλτε τα ψιλοκομμένα πράσα στο μπλέντερ. Όταν πολτοποιηθούν, προσθέστε τον ταραμά και λίγο -λίγο το ελαιόλαδο, χτυπώντας τα μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.
Αφού βράσετε και καθαρίσετε τις πατάτες, βάλτε τις στο μπλέντερ και προσθέστε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λάδι και το λεμόνι, χτυπώντας και δοκιμάζοντας, ώστε να πετύχετε το αποτέλεσμα που προτιμάτε.
Πατάτες γιαχνί
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα σκόρδα σε φέτες.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε τη δάφνη, το δεντρολίβανο, τις πατάτες και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τη ντομάτα, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 40-45 λεπτά.
- Σερβίρουμε με φέτα, ελαιόλαδο, ρίγανη, μαϊντανό και πιπέρι.
Συστατικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλ. δεντρολίβανο
- 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 200 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- πιπέρι
- 100 γρ. φέτα
- 1 κ.γ. ρίγανη