Δράμα… μια πόλη …. πολύ κοντά μας

ΑΠΟ: nikgkouv - Απρ• 12•19

Η Δράμα είναι πόλη της Μακεδονίας, έδρα του δήμου Δράμας και πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας στην Ανατολική Μακεδονία. Πρόκειται για πόλη με μακραίωνη ιστορία, καθώς η περιοχή της κατοικήθηκε ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους. Η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από το «Ύδραμα»-«Δύραμα», λόγω της αφθονίας των νερών που αναβλύζουν στην περιοχή.

Στη Δράμα λαμβάνουν χώρα διάφορα πολιτιστικά γεγονότα καθ” όλη τη διάρκεια του έτους. Ένα από αυτά είναι το «Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους» κάθε Σεπτέμβριο.

Αποτέλεσμα εικόνας για διεθνες φεστιβαλ ταινιων μικρου μηκους

Άλλο σημαντικό είναι το φεστιβάλ τραγουδιού «Dramaica Youth Festival» που πραγματοποιείται ετησίως στο χώρο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας και παίρνουν μέρος τοπικά συγκροτήματα αλλά και άλλα συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για dramaica youth festival

Επίσης όλο το Δεκέμβριο λαμβάνει χώρα στη Δράμα, η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της χώρας, η «Ονειρούπολη», ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό, που θυμίζει έντονα τα αντίστοιχα Χριστουγεννιάτικα χωριά της Κεντρικής Ευρώπης.

Σχετική εικόνα

Τέλος, την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου διοργανώνεται η «ΔραμΟΙΝΟγνωσία», με αντικείμενο το κρασί και την τέχνη της παρασκευής, αλλά και της απόλαυσής του, καθώς και την πλούσια τοπική γαστρονομία σε μία κατεξοχήν οινοποιητική περιοχή της χώρας.

Αποτέλεσμα εικόνας για δραμοινογνωσια 2019

Βιβλιογραφία:

https://el.wikipedia.org/wiki/

https://www.dramini.gr/wp-content/uploads/2014/10/2.jpg

https://2.bp.blogspot.com/-fTlKQPATw5E/WwPFGqqM-GI/AAAAAAABYYE/7jKbmbWKX3kwztClfCxVZCBPDcpRXBCTQCLcBGAs/s320/IMG_7246.JPG

http://84.205.223.172/cms/instance_images/1/71/main_image_1_71_orig.jpg

https://www.patrasevents.gr/imgsrv/f/349×491/2833109.jpg

Σχολιάστε

Top