Παραδοσιακά Φαγητά από διάφορες χώρες

ΑΠΟ: ΚΑΡΑ ΑΛΗ ΜΠΙΛΓΚΕ - Απρ• 02•19

1.  παραδοσιακο φαγητο στην Ιταλια

Pizza Margherita

Είναι η πιο παραδοσιακή ιταλική πίτσα. Με λεπτή και τραγανή ζύμη, με σπιτική σάλτσα ντομάτας με βασιλικό και μπόλικη μοτσαρέλα. Κάθε οικογένεια στην Ιταλία έχει και τη δική της σος ντομάτας. Μπορεί να μοιάζει κάπως φτωχό και βαρετό πιάτο, αλλά στην πραγματικότητα αυτή η απλότητά του είναι και το μεγάλο του ατού. Μετά από αυτή θα θέλετε όλες οι πίτσες να είναι έτσι…

Αποτέλεσμα εικόνας για pizza margherita italy

https://www.clickatlife.gr/geusi/story/34470

1 παραδοσιακο φαγητο στην Τουρκια
Kebap

Το kebap είναι ένα από τα πιο τυπικά τουρκικά φαγητά, αφού αναφέρεται σε όλα τα τουρκικά κρέατα. Τα ψητά κομμάτια κρέατος σε σουβλάκι ονομάζονται «sis» kebap, ενώ σε κάποιες συνοικίες σερβίρουν «doner» kebap. Αξίζει να δοκιμάσετε και Alazanik και Tandir kebap.

Αποτέλεσμα εικόνας για kebab turkish

https://www.clickatlife.gr/geusi/story/38164

1 παραδοσιακο φαγητο στην Γαλλια
Κις Λορέν (Quiche Lorraine)

Μια κλασική αλλά και πανεύκολη συνταγή γαλλικού πιάτου. Η κις λορέν είναι ένα πιάτο που τρώγεται όλες τις ώρες, σαν ορκετικό, σαν σνακ, ακόμα και σαν πρωινό. Το σημαντικό στη συγκεκριμένη συνταγή είναι να πετύχεις μια αφράτη και κρεμώδη γέμιση, αλλά κι ένα τραγανό μπέικον. Απλώνετε τη ζύμη για τάρτα και από πάνω της ρίχνετε μπέικον, αυγά,τυρί, κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κις Λορέν (Quiche Lorraine)

https://www.clickatlife.gr/geusi/story/24629

1 παραδοσιακο φαγητο στην Αραβια
Λαχματζούν

Αν και ήμασταν σίγουροι ότι το λαχματζούν είναι μόνο αραβικό, συνειδητοποιήσαμε πως όχι.  Απ’ ότι φαίνεται είναι αρκετά δημοφιλές και στην Αρμενία. Το λαχματζούν αν και δεν είναι αρκετά αμφιλεγόμενο, όπως το φαλάφελ, είναι διαδεδομένο σε όλο τον αραβικό κόσμο. Τα περισσότερα καταστήματα που φτιάχνουν φαλάφελ στην Ελλάδα, έχουν και λαχματζούν.

Αποτέλεσμα εικόνας για Λαχματζούν αραβιας

https://www.neolaia.gr/2017/04/01/araviki-kouzina-osa-xreiazetai-na-ksereis/

Σχολιάστε

Top