pilates και υγεία!

ΑΠΟ: karagkelly - Απρ• 01•19

Το pilates είναι ένα είδος εκγύμνασης του σώματος που με την πάροδο του χρόνου το επιλέγουν όλο και περισσότεροι άντρες και γυναίκες. Αυτή η ξαφνική εξέλιξη του pilates μας κίνησε το ενδιαφέρον και αποφασίσαμε να πάρουμε μία άποψη ειδικού της πόλης μας. Το Pilates εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο ελληνογερμανικής καταγωγής joseph hubertus pilates (1880-1967)

Ερωτήσεις συνέντευξης:

1. Πώς βοηθάει στην υγεία αυτό το είδος γυμναστικής;

Το Pilates κρατάει το σώμα σε άριστη φυσική κατάσταση, μεταμορφώνει το σώμα και προσδίδει μια υγιή και αρμονική σιλουέτα. Πιο συγκεκριμένα, δυναμώνει και τονώνει τους μυς, βελτιώνει τη στάση του σώματος και αυξάνει την ευλυγισία του, ενώ παράλληλα συντονίζει και ισορροπεί σώμα και μυαλό

2. Γιατί θα προτείνατε κάποιον να ξεκινήσει pilates;

Εκτός από ένα σημαντικό συμπλήρωμα για τη λειτουργική εκγύμναση του σώματος, το Pilates είναι ταυτόχρονα και ένα φυσικό μέσο αποκατάσταση, Επειδή αντιμετωπίζει το σώμα αν σύνολο δεν προκαλεί τραυματισμούς, κάτι που καθιστά τη μέθοδο ως άριστο μέσο αποκατάστασης τραυματισμών και χρόνιων παθήσεων.Το πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες και δυνατότητες του καθενός. Είναι σαν personal training και όχι manual είδος γυμναστικής.
Δεν έχεις τον φόβο διόγκωσης των μυών. Στόχος είναι η τόνωση του μυικού συστήματος, η ελαστικότητα και ο έλεγχος.
¨Ακούς¨ το σώμα σου και καταλαβαίνεις πώς λειτουργεί. Είναι σαν μία διαδικασία αυτογνωσίας. Από πού παίρνω δύναμη και κινούμαι, πού είμαι αδύναμος και χρειάζομαι προπόνηση.

3. Ποια ηλικία θεωρείται καταλληλότερη για να ξεκινήσει κανείς pilates;

Από τα 7 που αρχίζει να αντιλαμβάνεται το σώμα του και μπορεί να συνεργαστεί με τον δάσκαλο, μέχρι τα 97! Στα παιδιά το μάθημα γίνεται με παιγνιώδη μορφή, ώστε να εξιτάρει τη φαντασία τους και να κρατήσει το ενδιαφέρον τους.

4. Αληθεύει πως αυτό το είδος γυμναστικής κάνει καλό στον ψυχολογικό τομέα του ατόμου;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Ακόμα και από την πρώτη φορά. Μπορεί να μην νιώσεις ότι άλλαξε το σώμα σου, αλλά σίγουρα θα χαλαρώσεις ψυχολογικά, θα ηρεμήσεις το πνεύμα σου και πρωτίστως θα αισθανθείς καλύτερα στη σπονδυλική σου στήλη.

Συνέντευξη από: Νικολαΐδου Θεανώ PhD
Ιδιοκτήτρια του theano nikolaidou pilates studio


 

Σχολιάστε

Top