Σχολικοί Αγώνες Στίβου 2018-2019

ΑΠΟ: Θωμασίδης Ευστράτιος - Μάι• 20•19

Αρκετοί μαθητών από τα σχολεία της Ροδόπης συμμετείχαν στους σχολικούς αγώνες στίβου Λυκείων, που πραγματοποιήθηκαν τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο 2019 στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής. Το Στάδιο γέμισε με εφήβους έτοιμους να αγωνιστούν και να κερδίσουν, καθώς πολλοί είναι μέλη σε κάποιους από τους τρεις συλλόγους στίβου της περιοχής (ΠΑΣ Πρωταθλητών, Ολυμπιάδα Κομοτηνής, Ρήσσος), όμως δεν ήταν λίγοι και όσοι γνώρισαν για πρώτη φορά στον κλασικό αθλητισμό και είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορα αγωνίσματα.

https://www.xronos.gr/reportaz/mathites-gymnasion-myithikan-ston-klasiko-athlitismo#quick-view-1

Από το σχολείο μας συμμετείχαν περίπου 25 μαθητές στους αγώνες των 80, 150, 600, 1.000 μέτρων τρεξίματος, σε άλμα εις μήκος, σε άλμα εις ύψος, σε ρίψη σφαίρας και ρίψη ακοντίου.

Τελικά από τα Λύκεια της περιοχής μας προκρίθηκαν 5 μαθητές και συμμετείχαν στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες κλασικού Αθλητισμού μαθητών ΓΕΛ-ΕΠΑΛ που πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα στις 8-9 Μαΐου. Οι μαθητές αυτοί διακρίθηκαν και στις δύο φάσεις των προκριματικών αγώνων, και αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό που η Ροδόπη καταφέρνει να στείλει τόσα παιδιά στους αγώνες, όπου συμμετέχουν οι 12 καλύτεροι στο άθλημά τους από όλη την Ελλάδα.

Οι αθλητές-μαθητές είναι:

  1. Ο Γεώργιος Κ. από το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής, που  αγωνίστηκε στα 1.500 μέτρα
  2. Ο Κωνσταντίνος Π. από το 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής, που αγωνίστηκε  στο τριπλούν
  3. Η Γεωργία Γ. Σ. από το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής, που αγωνίστηκε  στα 100 μέτρα εμπόδια
  4. Η Μπαχάρ από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, που αγωνίστηκε στα 400 μέτρα
  5. Η Ελένη Κ. από το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής, που αγωνίστηκε  στο Άλμα σε Ύψος
Πολλά Συγχαρητήρια στο  δικός μας συμμαθητή και φίλο Γιώργος Κ., μαθητή της B΄ τάξης, που κέρδισε την 2η θέση πανελλαδικά στο αγώνισμα του, τα 1.500 μέτρα.

 

Πηγές: http://www.paratiritis-news.gr/article/213168/5-mathites-apo-tin-Komotini-stous-Panellinious-sxolikous-agones-klasikou-Athlitismou

Εικόνα: https://www.xronos.gr/reportaz/mathites-gymnasion-myithikan-ston-klasiko-athlitismo#quick-view-1

Σχολιάστε

Top