9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

ΑΠΟ: ΚΑΡΤΑΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Μάι• 20•19

Την Παρασκευή 12 Απριλίου, μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας παραβρέθηκαν στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του 1ου ΓΕΛ/ 2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής, με υπεύθυνη τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου Πληροφορικής Γλυκερία Φωτιάδου, για να παρακολουθήσουν, να παρουσιάσουν τις δικές τους ψηφιακές δημιουργίες και να συμμετέχουν σε εκπαιδευτκά εργαστήρια.

Συγκεκριμένα 5 μαθητές του τμήματος μας παρουσιάσαμε το ηλεκτρονικό μας μαθητικό περιοδικό μας, που οργανώνουμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς στο πλαίσιο του μαθήματος ερευνητικής εργασίας με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Βερρή.

Επιπλέον 10 μαθητές μας παρακολούθησαν 2 εργαστήρια, που παράλληλα είχαν οργανωθεί, με θεματικές: Arduino και Machine Learning, με εισηγητές τον κ. Μαλαμίδη και τον κ. Δημακόπουλο.

Σκοπός του φεστιβάλ ήταν να δώσει την ευκαιρία να αναδειχθεί και να ενισχυθεί η δημιουργικότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, και να παρουσιαστούν τα ψηφιακά έργα τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία.

Να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ ήταν υπό την αιγίδα της Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ, του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής, του 2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής, του Δήμου Κομοτηνής, του Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και του Εργαστηρίου εναλλακτικής μάθησης «Ρομποτεχνία».

9oFestival1

Σχολιάστε

Top