«Το προτυπό μου»

images

   Όλοι οι άνθρωποι υποσυνείδητα ή όχι διαλέγουν πρότυπα προσπαθώντας να τα μιμηθούν, να τα υπερβούν, να τα ακολουθήσουν και να γίνουν ακόμα καλύτεροι από αυτά, ενώ στο τέλος τα λατρεύουν, τα αγαπούν και τα υπερασπίζονται. Τα πρότυπα που επιλέγει ο καθένας είναι σύμφωνα με την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα, τις ιδέες, τις αντιλήψεις, τις αξίες, τη νοοτροπία, τις παρέες, τα μηνύματα που περνάει η οικογένεια και το κοντινό περιβάλλον.

    Όλοι οι νέοι αναζητούν πρότυπα γιατί θέλουν κάτι διαφορετικό και ασυνήθιστο απο την καθημερινότητα τους. Απογοητευμένοι λοιπόν, από τους μεγάλους ψάχνουν για καποιό στήριγμα που θα ανταποκρίνεται στο δικό τους μελλοντικό κόσμο. Έτσι, σαν έφηβος και εγώ εχώ το δικό μου πρότυπο που είναι η μητέρα μου.

    Θαυμάζω τη μητέρα μου για τη δύναμη που έχει μέσα της για τον τρόπο που μας μεγαλώνει και όλη την βοήθεια που μας έχει προσφέρει. Αγωνίζεται και δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες ακόμη και όταν αντιμετωπίζει δυσκολίες στη ζωή! Η καθημερινότητα της ήταν δύσκολη, άλλα δεν τα παράτησε, είναι μια γυναίκα άξια, αγωνίστρια και δυναμική και παρόλη την κόντρα, τις υπερβολές και τα όρια που θέτει, και υπάρχουν μεταξύ μας, εξακολουθώ να την θεωρώ μακράν το καλύτερο πρότυπο που θα μπορούσε να υπάρξει για εμένα.

    Μία μητέρα »θυσιάζει» καθημερινά πολλά πράγματα από τον εαυτό της για τα παιδία της, προκειμένου να ειναι αυτά ευτυχισμένα… Η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή, αλλά περισσότερο απο όλα και όλους θαυμάζω την μαμά μου!!!

Manai Christina

Σχολιάστε

Top