Το σπίτι των σκιών- Χρυσηίδα Δημουλίδου

κατάλογος2

Το σπίτι των σκιών- Χρυσηίδα Δημουλίδου

          Αθήνα, Πρωτοχρονιά του 1938. Μέσα στη μεγάλη σάλα χορού, ένας κεραυνοβόλος έρωτας ανάβει φωτιά στις καρδιές της δεκαοκτάχρονης Ειρήνης και του Κωνσταντίνου, μοναδικού γόνου της πάμπλουτης οικογένειας Μποτέλη. Ενάντια σε όλα τα εμπόδια που δεν τους θέλουν μαζί, οι δύο νέοι ετοιμάζονται να παντρευτούν. Ωστόσο, την ημέρα του γάμου τους ένα φρικτό γεγονός ανατρέπει τα πάντα και η Ειρήνη, καταρρέοντας ψυχολογικά, λίγους μήνες προτού ξεσπάσει ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος, φυγαδεύεται στον Καναδά, αφήνοντας πίσω της τον έρωτα και τα όνειρά της να γίνουν στάχτη και φωτιά, όπως και η πατρίδα της.

          Σχεδόν εξήντα χρόνια αργότερα, η Ελεονόρα Ντάγκλας, μια πλούσια Αμερικανίδα με ελληνικές ρίζες, έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα προσπαθώντας να ξεπεράσει ένα προσωπικό δράμα. Μια καινούργια γνωριμία θα την πείσει να μείνει στην Αθήνα. Ανακαλύπτει τυχαία μια παλαιά κι εγκαταλειμμένη έπαυλη που τη μαγνητίζει τόσο, ώστε αποφασίζει να την αγοράσει. Καθώς την ανακαινίζει, αποκαλύπτεται κάτω από μια ταπετσαρία η τοιχογραφία ενός νεαρού ζευγαριού∙ η κοπέλα τής μοιάζει πολύ και η Ελεονόρα το θεωρεί καλό οιωνό.

Όμως λίγο καιρό μετά την εγκατάστασή της αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα, που, ενώ την τρομάζουν, παράλληλα την προκαλούν να ερευνήσει την ταυτότητα του ζευγαριού, νιώθοντας πως εκεί κρύβεται η απάντηση και ο λόγος που εκείνος τα βράδια περιφέρεται στα δωμάτια διεκδικώντας την…

     Άλλο ένα εξαιρετικό μυθηστόρημα από τη γνωστή σε όλους μας συγγραφέα Χρυσηίδα Δημουλίδου. Μια ιστορία καταδικασμένης αγάπης μαγεύει όλους τους αναγνώστες της. Πάθος, μυστήριο και συγκίνηση πρωταγωνιστούν στην ανατρεπτική πλοκή του ώστε να σε κρατάει σε αγωνία μέχρι και την τελευταία του σελίδα. Όπως σημείωσε και η ίδια η συγγραφέας, είναι ένα τελείως διαφορετικό είδος βιβλίου από αυτά που συνήθιζε να γράφει και το αφιερώνει στον ξεχωριστό θαυμαστή της που της έδωσε την ιδέα να συγγράψει το επόμενο αριστούργημά της. Πολλά από τα έργα της, όπως και το συγκεκριμένο, έχουν μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες και έχουν εντυπωσιάσει το ευρύτερο κοινό.

Η Χρυσηίδα Δημουλίδου είναι μία ιδιαίτερα ταλαντούχα συγγραφέας με πολύμορφο επαγγελματικό παρελθόν και πολλά best seller στο χώρο του βιβλίου. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον εκδοτικό οίκο Ψυχογιός και μαζί έχουν χαράξει μία επιτυχημένη πορεία έως τώρα. Όπως δείχνουν και οι κριτικές, η συγγραφέας απευθύνεται σε ένα ευρύτερο ηλικιακό κοινό και ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες αυτού ωθώντας τα νέα παιδιά στο δρόμο της λογοτεχνίας.

Σχόλια Αναγνωστών για το βιβλίο »Το σπίτι των σκιών».

i) Μόλις τελείωσα την ανάγνωση του βιβλίου και νιώθω πραγματικά θαυμάσια για το τέλος του! Ένα υπέροχο βιβλίο με αμείωτο ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος του! Σίγουρα δεν είναι ένα απλό βιβλίο αγάπης, από αυτά που προσωπικά βαριέμαι. Έχει δράση, αγωνία, πλοκή, φόβο, τρόμο, ζήλια, μισός και φυσικά ανατροπή! Πιστεύω πως το καλύτερο συναίσθημα μόλις τελειώσεις ένα βιβλίο είναι να νιώσεις πως δεν έχασες άδικα το χρόνο σου και το ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ σε ανταμείβει με τον καλύτερο τρόπο! Φανταστικό βιβλίο που αξίζει να το διαβάσετε! Εύγε κυρία Δημουλίδου, για μια ακόμη φόρα με ικανοποιήσατε πλήρως!

ii) Έμεινα άναυδη από την ιστορία. Ένα σπίτι, δύο γυναίκες, δύο διαφορετικές ιστορίες που καταλήγουν σε μία. Ο έρωτας, η ειρωνεία της τύχης, όλα μπλεγμένα τόσο αρμονικά σε ένα βιβλίο που για να το τελειώσω χρειάστηκα δύο μόλις ημέρες.. Μέσα από τις περιγραφές, ταξίδεψα μαζί με την Ειρήνη στην προπολεμική Αθήνα.. Σε μια εποχή όχι και τόσο μακρινή χρονολογικά από τη δική μας, μα συνάμα τόσο διαφορετική.. Ιδιαίτερα η αναφορά στο Φάληρο και στο ξενοδοχείο «Ακταίον», στα νεοκλασικά εκείνης της εποχής, στις επαύλεις, σε αυτές τις τόσο ένδοξες παλαιότερες εποχές.. Μέσα από το βιβλίο αυτό καταλαβαίνει κανείς περισσότερο την αξία των σπιτιών αυτών αλλά και της ίδιας της εποχής εκείνης… Στο παρελθόν, δεν έτυχε να διαβάσω κάποιο άλλο βιβλίο της κυρίας Δημουλίδου.. Ομολογώ, όμως, ότι μαγεύτηκα με ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ.. Ο τρόπος συγγραφής είναι τόσο καθηλωτικός, που δεν άφηνα το βιβλίο από τα χέρια μου.. Ακόμη και αφού το τελείωσα, κάθισα κάμποση ώρα χαζεύοντας το εξώφυλλο.. Έχω διαβάσει πολλά βιβλία μέχρι τώρα, Ελλήνων και Ξένων συγγραφέων, κλασσικά και σύγχρονα αλλά τολμώ να πω πως το βιβλίο της κύριας Δημουλίδου είναι από τα πιο ωραία.. Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ την συγγραφέα και πάλι για τη δουλειά της.. Ήταν μια πολύ πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ιστορία, που δε με έκανε να βαρεθώ ούτε στιγμή!!

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα το προτείνουμε ανεπιφύλακτα για να σας συνοδεύσει στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σας καθώς σας παρουσιάζει με παραστατικότητα μία ακόμα εποχή κατά την οποία η Ελλάδα βρισκόταν κάτω από δύσκολες συνθήκες όμως οι άνθρωποί της δεν έπαψαν να παλεύουν και να ελπίζουν και αυτό αντικατοπτρίζεται στις σελίδες του βιβλίου. Σας ευχόμαστε να απολαύσετε την ανάγνωση και το καθηλωτικό του τέλος.

Ηρώ Ανδρέου – Νάνσυ Αλεξοπούλου

Σχολιάστε

Top