Οπαδός…ή…Φίλαθλος;

Οπαδός...ή...Φίλαθλος;

    Με αφορμή ένα απαράδεκτο περιστατικό που συνέβη πριν λίγες μέρες, το παρακάτω άρθρο αναφέρεται  στην αθλητική συμπεριφορά. Οπαδοί της Αtletico Madrid ξυλοκόπησαν και έριξαν στο ποτάμι έναν οπαδό της αντίπαλης ομάδας, λόγω της αντιπαράθεσης που είχαν, με αποτέλεσμα αυτός να πεθάνει από κρανιακές βλάβες.

    Άραγε πόσοι από εμάς είμαστε τελικά οπαδοί ή φίλαθλοι; Τις περισσότερες φορές σε μια πολιτισμένη συζήτηση δείχνουμε ότι είμαστε φίλαθλοι. Τι γίνετε όμως στο γήπεδο; Έχουμε συγκρίνει ποτέ τις συμπεριφορές μας; Και μέχρι που φτάνει ο εαυτός μας για μια ιδεολογία; Όλοι μας υποστηρίζουμε κάποια ομάδα, όμως το γήπεδο είναι ένας κλειστός δημόσιος χώρος. Για αυτό ίσως πρέπει να αναρωτιόμαστε,  πριν ανάψουμε το τσιγάρο, ότι έχουμε γύρω μας άλλους ανθρώπους και πολλές φορές μικρά παιδιά. Αρκετές φορές παρεκτρεπόμαστε στο γήπεδο, άλλοτε επειδή έτσι είναι η συμπεριφορά μας, άλλοτε λόγω της αδρεναλίνης και άλλοτε λόγω της νίκης ή της ήττας της ομάδας μας.

  Οι χαρακτηρισμοί για την αντίπαλη ομάδα ή την διαιτησία ίσως μερικές φορές να είναι όντως δίκαιες, αλλά η κόσμια συμπεριφορά επιβάλλεται, γιατί δεν είμαστε μόνοι μας και ειδικότερα όταν βρίσκονται μικρά παιδία τα οποία αφομοιώνουν αυτή την συμπεριφορά και πολλές φορές την αντιγράφουν με σκοπό να εντυπωσιάσουν, αλλά με λανθασμένο τρόπο. Συμπερασματικά,  αν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον εαυτό μας προτιμότερο θα ήταν να παρακολουθήσουμε τον αγώνα από το σπίτι μας, όπου ενδεχομένως το οικογενειακό μας περιβάλλον μας επιβάλλει να είμαστε ευγενικοί ή να μην παρεξηγεί την συμπεριφορά που εκδηλώνουμε σε έναν αγώνα.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΛΟΥΠΙ (Α2)

Σχολιάστε

Top