ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ… ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

images

       Επιτέλους! Μια από τις πιο αγαπημένες Ορθόδοξες γιορτές έφτασε.Παντού αστραφτερά φώτα,στολισμένα δέντρα,χαρούμενοι άνθρωποι! Όλοι εσείς που σκέφτεστε αυτά   μόλις ακόυσετε την λέξη »Χριστούγεννα»  θεωρείστε ευτυχισμένοι,καθώς υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποί μας που βρίσκονται  στον δρόμο την ώρα που εμείς καθόμαστε  στα ζεστά σπίτια μας γιορτάζοντας την ενανθρώπιση του Ιησού!Έχετε σκεφτεί ποτέ πως περνάνε τις γιορτές των Χριστουγέννων οι άστεγοι της χώρας μας;
Αρχικά,θα ήθελα να σας ενημερώσω πως με βάση τις πιο πρόσφατες καταμετρήσεις άστεγων στον ελλαδικό χωρο,οι άνθρωποι που μένουν στον δρόμο στην χώρα μας έχουν ξεπεράσει τις 20.000.Τα αποτελέσματα σοκάρουν καθώς υπάρχει αύξηση εως και 30% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.Με άλλα λόγια 20.000 συνανθρωποί μας θα κάνουν Χριστούγεννα στο Κρύο.
Με βάση λοιπόν τον ορισμό τον Χριστουγέννων,η συγκεκριμένη γιορτή έχει ως στόχο την ευαισθητοποήση και την ενδείξη αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας! Κάνοντας μια βόλτα στα σοκάκια της πρωτεύουσας,σίγουρα θα παρατηρήσουμε άστεγους να κοιμούνται στις βιτρίνες των καταστημάτων. Περνάμε καθημερινά δίπλα τους αγνοώντας τους, θεωρώντας πως είναι επαίτες και πως το μόνο που θέλουν είναι να μας τραβήξουν την προσοχή. Παρ” όλα αυτά, κανείς μας δεν συμμερίζεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ή το γεγονός πως δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες (πχ νερο,φαγητό).
Είμαστε άνθρωποι,και πάνω από όλα ευαίσθητοι.Οι περισσότεροι από τους άστεγους βρίσκονται πλέον στον δρόμο λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζει την χώρα μας. Δυστυχώς δεν υπήρξε επιλογή τους το να μην έχουν πλέον μια αξιοπρεπή ζωή.
Έτσι λοιπόν,αντί για φανταχτερά ρούχα και δώρα,ζητείστε από τον Άγιο Βασίλη λίγη ευαισθητοποίηση. Οι άνθρωποι γύρω σας χάνονται από την μια στιγμή στη άλλη. Η αγάπη προς τον συνάνθρωπο είναι η μόνη λυσή. Εκτιμήστε την αγάπη που σας παρέχουν οι γονείς σας! Είναι Χριστούγεννα…Δεν έχετε τίποτα να χάσετε!

Βάσω Γωγή (Α1)

Σχολιάστε

Top